Menu
 

Pavasarīgas receptes Otrajās Lieldienās Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Lieldienas nav iedomājamas bez olām un klasiskiem svētku ēdieniem, taču šis ir arī īstais laiks izmēģināt ko jaunu – kā nekā pēc jaunas elpas pavasarī tiecas pat pati daba. Tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “Elvi” piedāvā divas jaunas receptes Lieldienu galdam. To pamatā izmantoti klasiski Lieldienu produkti, tomēr paši ēdieni priecīgi pārsteigs pat radošus svētku svinētājus.

Ar zaļo zirnīšu krēmu pildītas olas

Sastāvdaļas: 10 cieti vārītas olas, 400 g saldētu zaļo zirnīšu, 3 ēdamk. grieķu jogurta, 1/2 tējk. Dižonas sinepju, 2 ēdamk. Vusteršīras jeb Vusteras mērces, sāls, melnie pipari, redīsu asni vai citi zaļumi rotāšanai.

Pagatavošana

Pagatavo zirņu biezeni, katliņā uzvārot ūdeni, pievienojot tam saldētus zirnīšus un vārot ~10 min, līdz tie ir pilnībā gatavi un mīksti.

Ūdeni nokāš, zirnīšus sablenerē viendabīgā masā.

Cieti novārītas olas gareniski pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem olu dzeltenumus un saliek tos palielā bļodā;

Olu dzeltenumus saspaida ar dakšu, pievieno tiem zirņu biezeni, jogurtu, sinepes, piparus, sāli un Vusteršīras mērci. Visu kārtīgi samaisa līdz viendabīga krēma konsistencei.

Piepilda olas baltumus ar iegūto krēmu, rotā ar zaļumiem un pasniedz!

Vieglā burkānkūka ar rikotas siera krēmu

Šī ir pavasarīga kūka ar samazinātu cukura daudzumu, jo tās pamatam izmantoti saldie burkāni – kā nekā viens no spilgtākajiem Lieldienu simboliem ir tieši zaķis, kam tik ļoti piestāv burkāni!

Sastāvdaļas: 160 g uz smalkas rīves sarīvētu burkānu, 80 g rafnētās rapšu eļļas, 35 g augstākā labuma kviešu miltu, 100 g speltas kviešu miltu (tos var aizvietot arī ar augstākā labuma miltiem), 1/2 tējk. Sodas, 1/2 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. kanēļa, 50 g brūnā cukura, 2 olas, 2 saujas rupji sakapātu valriekstu, vaniļas ekstrakts/cukurs pēc garšas. Krēmam: 180 g rikotas sierra, 2 ēdamk. Medus, 125 g krēmsiera, 50 g 35% saldā krējuma.

Pagatavošana

Bļodā ielej eļļu, pievienot olas, cukuru un visu samaisa.

Pievieno masai cukuru un burkānus, vēlreiz kārtīgi samaisa.

Masā ieber miltus, kanēli, sodu, cepamo pulveri, visu sajauc.

Iemaisa valriekstus.

Mīklu ielej iepriekš ietaukotā veidnē un liek cepties līdz 180 grādu karstumam sakarsētā cepeškrāsnī.

Cep aptuveni 30 minūtes.

Kūkas pamatni pilnībā atdzesē un pārgriež gareniski uz 2 daļām, iegūstot 2 plānas biskvīta plātnes.

Gatavo krēmu – saputo rikotas sieru, krēmsieru, saldo krējumu un medu.

Pusi krēma vienmērīgi izklāj uz atdzesētā biskvīta plātnes.

Pa virsu krēmam liek otru biskvīta plātni un uz tās - atlikušo krēmu.

Rotā svētku noskaņās un bauda labā kompānijā!

Atstāt komentāru

* Ar zvaigznīti ir atzīmēti obligātie lauki, kas ir jāaizpilda

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.