Menu
 

Botāniskajā dārzā Salaspilī atzīmēs Pasaules augu dienu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: visit.salaspils.lv Foto: visit.salaspils.lv

18. maijs, Pasaules augu diena, tiek atzīmēta visā pasaulē pēc Eiropas Augu zinātņu organizācijas (EPSO) ierosinājuma, lai pēc iespējas vairāk cilvēki apbrīnotu augus un apzinātos to izpētes nozīmi ilgtspējīgā pārtikas nodrošināšanā, dārzkopībā, mežkopībā, kā arī dažādās ražošanas nozarēs. Par godu šai dienai universitātēs, zinātniskajos institūtos, botāniskajos dārzos notiek lekcijas, festivāli, izstādes un citi pasākumi. Nacionālais botāniskais dārzs Pasaules augu dienas pasākumos iesaistās jau 7. gadu.

Plkst. 10.00 oranžērijas semināru zālē būs iespēja noklausīties botāniskā dārza pētnieces Dainas Rozes lekciju “Zaļais galds – ēdamie savvaļas augi” par Latvijā savvaļā sastopamajiem ēdamajiem augiem, kā arī saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Mazie apmeklētāji kopā ar vecākiem aicināti piedalīties orientēšanās spēlē “Ēdamo augu paslēpes”, meklējot atbildes uz jautājumiem visās četrās oranžērijas zālēs, bet tropu zālē viņi varēs iepazīties ar jaunākajiem iemītniekiem – viļņpapagailīšiem, informē Nacionālā botāniskā dārza Informācijas un izglītības nodaļas vadītāja Ginta Jakštāne.

Oranžērijas priekšā no plkst. 9.00 līdz 15.00 notiks Pasaules augu dienai veltīts stādu gadatirgus, kas pulcēs tirgotājus un pircējus no visas Latvijas. Bez stādiem būs iespēja iegādāties arī citas dārzā noderīgas lietas, izvēlēties oriģinālus amatnieku un mājražotāju darinājumus.

Kā ierasts, darbosies arī Nacionālā botāniskā dārza stends, kurā varēs iegādāties tādus retumus kā ziemcietīgas sanpauliju radinieces ramondas un kallu radinieces arizēmas, rododendrus, peonijas, visdažādākās vasaras puķes, ka arī telpaugus – gumijkokus, kaktusus, Ķīnas rozes, mirtes un enģeļtaures, vēsta G. Jakštāne.

Muzikālo priekšnesumu plkst. 11.00 oranžērijas laukumā sniegs Salaspils kultūras nama vokālais ansamblis “Dzeltenā zemūdene”. Tāpat visas dienas garumā būs iespēja baudīt pavasara ziedoni dārza ekspozīcijās, kā arī vizināties zirga pajūgā.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.