Menu
 

Baldonē gaidāmi zāles pļāvēju svētki "Sienāzis 2019"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.facebook.com/zalesplavejusvetki Foto: www.facebook.com/zalesplavejusvetki

Pavisam noteikti ir viena diena gadā, kad zāles pļaušana pārvēršas par jautru un azartisku pasākumu. 10. augustā Baldonē no visām Latvijas malām sabrauks atraktīvi un drosmīgi dalībnieki, kas gatavi dažādiem izaicinājumiem.

“Ieskandinot svētkus, zāles pļāvēji tiek īpaši uzposti un dodas parādes braucienā cauri Baldonei. Šī parasti ir viena no jautrākajām pasākuma daļām tieši apmeklētājiem, jo redzēt braucošu siena kaudzi vai Metriņu no “Vāģu” multfilmas uz ielām bieži negadās,” stāsta pasākuma pārstāvji.

Savukārt pēc svinīgās atklāšanas parādes seko interesantākā daļa azartiskajiem dalībniekiem un viņu līdzjutējiem. Sākas ātruma sacīkstes, izveicības stafetes, precizitātes uzdevumi, uzdevumi dāmām un bērniem un citas aktivitātes.

Pasākums ir “izaudzis” no vietēja mēroga kaimiņu ikgadēja pasākuma. Tā idejas autors un organizators Aigars Klucis pēc trīs gadus ilgiem “sētas mačiem” jau otro gadu pasākumu organizē plašākā mērogā. Kā stāsta A. Klucis: “Pasākuma galvenā ideja ir jautri pavadīt laiku kopā ar ģimeni – mūzika, smiekli –, un tikai otrā plānā ir sacensības. Vēlos šo ideju saglabāt “Sienāža” pasākumos arī turpmāk.”

Šogad pasākuma galvenais atbalstītājs “Husqvarna” pirmajām trim kopvērtējuma vietām ir sarūpējis vērtīgas balvas – augstspiediena mazgātājus. Tā kā dalībnieku skaits ir ierobežots, pasākuma pārstāvji aicina pasteigties, lai nepalaistu garām iespēju pacīnīties par balvām.

Zāles pļāvēju svētki “Sienāzis 2019” norisināsies 10. augustā Vanagkalnu estrādē Baldonē. Sīkāka informācija un dalībnieku pieteikšanās vietnē www.sienazis.lv.


atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.