Menu
 

Pirmdiena, 13 maijs 2024

Koalīcijā joprojām nav vienošanās, cik plaši revidēt administratīvi teritoriālo reformu

Gaidot grozījumu Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā izskatīšanu Saeimā, "Jaunā vienotība" (JV) neatbalsta atkāpšanos no administratīvi teritoriālās reformas iecerēm un pašvaldību skaita palielināšanu, savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vēl tikai spriedīšot par iespējamiem priekšlikumiem izmaiņām pirms dažiem gadiem ieviestajā reformā.

Lasīt vairāk...

Brangs loms nevis vizīte pie ārsta. Vērtīgi padomi makšķerniekiem

Maijā Latvijā dots oficiāls starts makšķerēšanai uz ūdens, ko daudzi ir nepacietīgi gaidījuši. Bet vai visi kaislīgie makšķernieki ir gatavi droši sākt sezonu? Apdrošināšanas sabiedrības “Balta” statistika liecina, ka pērn ar makšķerēšanu saistīto negadījumu skaits ir divkāršojies. Visbiežāk cilvēki gūst traumas, izkrītot vai neveiksmīgi izkāpjot no laivas un neuzmanīgi apejoties ar makšķerāķiem, taču glābēji saka – nelaimju risku krietni palielina arī sliktā peldētprasme un elementāru drošības noteikumu neievērošana.

Lasīt vairāk...

Ar rekordiem un labdarības jūdzi Ukrainai Salaspils pusmaratons nosvinējis desmitgadi

  • Publicēts Sports

Sestdien aizvadīts Salaspils Sporta nama rīkotais jubilejas desmitais “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Dažāda vecuma un līmeņa skrējēji veica gan ierasto bērnu, 5km, 10km un galveno pusmaratona distanci, gan arī jauninājumu – labdarības jūdzes skrējienu, kas bija veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Lasīt vairāk...

Sāksies autoceļa Lēdurga–Inciems pārbūve

Maija vidū tiks sākta ceļa posma Inciems–Lēdurga (V81) grants seguma divkārtu virsmas apstrāde. Darbi notiks no posma sākuma līdz 11,43. kilometram, izņemot asfaltētos posmus Lēdurgā un pie krustojuma ar Valmieras šoseju (A3), kur atjaunos seguma dilumkārtu, liecina Siguldas novada pašvaldības informācija.

Lasīt vairāk...

Kas ir "pozitīvā ēdienreize" un kāpēc bērniem tā ir svarīga?

Pozitīvā ēdienreize nav tikai brokastis, pusdienas vai vakariņas – tā ir pieredze, ko veido vairāki būtiski elementi: kopā pavadītais laiks, galda klājums, galda kultūra, maltīte un prieks. Tā ir iespēja bērniem ne tikai baudīt gardu ēdienu, bet arī apgūt dažādas prasmes, mācīties pašam izvēlēties ēdienu, kā arī ieturēt maltīti kopā ar citiem. Pozitīvā ēdienreize ir arī pedagoģisks process, jo bērni tiek iesaistīti gan maltīšu gatavošanā, gan galda kultūras apgūšanā.

Lasīt vairāk...

Foto: Siguldiete Amēlija Graudiņa – pieckārtēja Latvijas čempione badmintonā jauniešiem

  • Publicēts Sports

Siguldas badmintona kluba un Siguldas sporta skolas jaunā spēlētāja Amēlija Graudiņa kļuvusi par Latvijas absolūto čempioni U11vecuma grupā. Viņa pārliecinoši bija labākā meiteņu vienspēlēs, pārī ar rīdzinieci Tīnu Salu dubultspēlēs un kopā ar kluba biedru Albertu Ereli jauktajās dubultspēlēs.  Pieskaitot iepriekš U13 vecuma grupā izcīnītajiem čempiones tituliem abās dubultspēlēs, Amēlijai šajā gadā kopumā pieci čempiones tituli, norāda Siguldas badmintona klubā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.