Menu
 

Fiskālās disciplīnas padome norāda uz valsts parāda pieaugumu

Valsts parāda attīstība nākamajos gados uzrāda augošu tendenci, turklāt diezgan strauji pieaug arī valsts parāda procentu maksājumu apmērs - no 0,8% no iekšzemes kopprodukta (IKP) 2023.gadā līdz 1,4% no IKP 2027. un 2028.gadā, uzraudzības starpziņojumā par Latvijas Stabilitātes programmu 2024.-2028.gadam norāda Fiskālās disciplīnas padome (FDP).

Lasīt vairāk...

CSP: Būvniecības izmaksu līmenis gada laikā palielinājās par 1,9 %

2024.gada martā, salīdzinot ar 2023.gada martu, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā palielinājās par 1,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Strādnieku darba samaksa pieauga par 6,8 %, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 3,5 %, savukārt būvmateriālu cenas samazinājās par 0,9 %.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Lielākā daļa darba devēju nodrošina darba drošības apmācības darba vietā

61% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju darba devējs vismaz reizi gadā esošajā vai bijušajā darba vietā ir nodrošinājis darba drošības apmācības. Savukārt 34% aptaujāto atzinuši, ka darba drošības apmācības saņemtas vienu reizi divos gados un retāk, vai ir bijis grūti sniegt konkrētu atbildi, noskaidrots “Norstat Latvija” un tekstila nomas uzņēmums “Lindstrom” īstenotajā aptaujā. 28.aprīlī tiek atzīmēta Starptautiskā darba aizsardzības diena.

Lasīt vairāk...

VARAM ministre: Rīgas metropoles areālam ir potenciāls attīstīt konkurētspēju un piesaistīt investīcijas

Trešdien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) norisinājās ministres Ingas Bērziņas vadītā Rīgas metropoles attīstības darba grupas trešā sanāksme. Starpinstitucionālajā darba grupā pārstāvji diskutēja par Rīgas metropoles konkurētspējas veicinošiem pasākumiem un iespējām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.