Menu
 

CSP: Būvniecības izmaksu līmenis gada laikā palielinājās par 1,9 %

  • Autors:  Apriņķis.lv
Grafika - CSP Grafika - CSP

2024.gada martā, salīdzinot ar 2023.gada martu, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā palielinājās par 1,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Strādnieku darba samaksa pieauga par 6,8 %, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 3,5 %, savukārt būvmateriālu cenas samazinājās par 0,9 %.

Martā, salīdzinot ar februāri, būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 0,1 %. Strādnieku darba samaksa pieauga par 0,7 %, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 0,1 %, savukārt būvmateriālu cenas samazinājās par 0,3 %.

Martā būvniecības izmaksu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja darba samaksas pieaugums apdares būvdarbu strādniekiem  (jumiķiem, apmetējiem, sanitārtehniķiem un citiem), kā arī elektriķiem.

Šāgada 1.ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada 1.ceturksni, būvniecības izmaksu līmenis pieauga par 1,8 %. Strādnieku darba samaksa pieauga par 6,6 %, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 3,6 %, savukārt būvmateriālu cenas samazinājās par 1,0 %.

Pēc CSP datiem, 2024. gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar 2023. gada 4. ceturksni, būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 1,0 %. Strādnieku darba samaksa pieauga par 1,4 %, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas, kā arī būvmateriālu cenas palielinājās par 0,9 %.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.