Menu
 

Zāļu lieltirgotavu realizācija jūnijā Latvijā pieaugusi par 8%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Zāļu lieltirgotavas šogad jūnijā Latvijā realizēja zāles 37,39 miljonu eiro vērtībā ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), kas ir par 2,9% vairāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā un par 2,5% vairāk nekā šogad maijā, liecina Zāļu valsts aģentūras (ZVA) dati.

2019.gada jūnijā zāļu lieltirgotavas Latvijā realizējušas kopumā 3,26 miljonus medikamentu iepakojumu.

ZVA dati arī liecina, ka vispārēja tipa aptiekām jūnijā pārdoti 2,89 miljoni medikamentu iepakojumu 26,3 miljonu eiro vērtībā.

Ārpus Latvijas jūnijā pārdoti 489 dažāda nosaukuma Latvijas Zāļu reģistra medikamenti, tostarp 223 kompensējamo zāļu saraksta zāles, par 12,87 miljonu eiro, kas ir par 4,5% mazāk nekā maijā.

Vidējā lieltirgotavas realizācijas cena par vienu zāļu iepakojumu jūnijā bija 11,17 eiro, savukārt mediānas cena bija 5,49 eiro ar PVN, tostarp Latvijas Zāļu reģistrā iekļautām zālēm - 5,4 eiro, bet nereģistrētām zālēm - 14,7 eiro.

Zāļu ražotāji un to pārstāvji jūnijā zāļu cenu pieaugumu deklarējuši sešām zālēm, bet cenas samazinājums deklarēts 18 zālēm. Par iemeslu cenu pieaugumam reģistrācijas apliecību īpašnieki ZVA minējuši ražošanas izmaksu pieaugumu.

Dati apkopoti no 87 licencētām zāļu lieltirgotavām, kas darbojās Latvijā.

Aprēķinos par zāļu patēriņu Latvijā nav ņemti vērā dati par zāļu pārdošanas apmēriem no vienas zāļu lieltirgotavas uz citu zāļu lieltirgotavu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.