Menu
 

Bezdarba līmenis Latvijā augusta beigās samazinājās līdz 5,9%

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā šogad augusta beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, aģentūra LETA uzzināja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

2019.gada augusta beigās NVA bija reģistrēti kopumā 54 390 bezdarbnieku, kas ir par 983 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 55 373 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis augusta beigās bija Rīgas reģionā - 4,1%, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis bija Latgales reģionā - 13,6%, kas arī ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Vienlaikus Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis augustā samazinājies par 0,2 procentpunktiem un mēneša beigās bija 5,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, Vidzemē - par 0,1 procentpunktu un bija 5,6%, bet Kurzemē - par 0,2 procentpunktiem un bija 6,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Nodarbinātības valsts aģentūras dati liecina, ka Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis šogad augusta beigās bija 3,9%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Mēnesi iepriekš - 2019.gada jūlija beigās - Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.