Menu
 

AS "Olainfarm" svinīgi atklāj jaunu 3,6 miljonus eiro vērtu ražošanas korpusu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Trešdien AS “Olainfarm” 47. gadu jubilejas mēnesī svinīgi atklāj jaunu ražošanas korpusa ēku, kuras būvniecībā un iekārtu iegādē ieguldīti aptuveni 3,6 miljoni eiro.

Uzņēmumā informēja, ka jaunajā ražošanas korpusa ēkā atrodas pakošanas iecirknis, kur uzstādītas jaunas iekārtas medikamentu fasēšanai un verifikācijas prasību ievērošanai, kā arī aprīkojums jaunu produktu ieviešanai ražošanā un pētniecībai. Ēkā izveidota arī jauna produkcijas pakošanas telpa, kā arī gatavās produkcijas karantīnas uzglabāšanas noliktava un produkcijas izsniegšanas zona. Būvniecībā AS “Olainfarm” ieguldījis apmēram 1,6 miljonus eiro, savukārt iekārtu iegādē gandrīz 2 miljonus eiro, tai skaitā no Eiropas fondu līdzekļiem.

AS “Olainfarm” jau nodrošina Eiropas Savienības (ES) gatavo zāļu formu verifikācijas prasības un tagad, līdz ar jauno korpusa atklāšanu, kā viena no pirmajām Latvijā būs gatava arī Krievijas Federācijas jaunajām prasībām.

“Pateicoties AS “Olainfarm” investīcijām, mums izdevies radīt iespēju mūsu ekspertiem strādāt labiekārtotās telpās ar jaunākās paaudzes ražošanas tehnoloģijām. AS “Olainfarm” tādējādi varēs vēl vairāk kāpināt ražošanas jaudu. Ar lepnumu varu teikt, ka AS “Olainfarm” būs laicīgi gatavs Krievijas zāļu verifikācijas prasību ievērošanai. Prasību izpilde palīdzēs mums saglabāt konkurētspēju Krievijas un NVS noieta tirgū arī turpmāk,” teica AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis.

CFLA direktora vietnieks Eiropas Savienības fondu sistēmas attīstības jautājumos Mārtiņš Brencis: “Vienmēr ir gandarījums redzēt, kad uzņēmums spēj gudri izmantot ES fondu sniegtās iespējas, lai attīstītos, un “Olainfarm”, kas jau ir farmācijas nozares līderis Latvijā, tam ir lielisks piemērs. Neapstājoties pie sasniegtā, tas turpinājis attīsties, ieviešot ražošanā aizvien jaunus un inovatīvus produktus. Tas ir ieguvums ne tikai uzņēmumam, bet arī valstij un zinātnei kopumā. Ar profesionalitāti, mērķtiecību un neatlaidību “Olainfarm” kalpo kā veiksmes stāsts ES fondu investīciju sniegto iespēju izmantošanā uzņēmuma attīstībai un eksporta veicināšanai.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.