Menu
 

Zaļā un Bordo karotīte – atpazīstamākās pārtikas kvalitātes zīmes Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) veiktā aptauja par pārtikas kvalitātes zīmēm Latvijā rāda, ka pārtikas kvalitātes zīmēm uzmanību pievērš 81% patērētāju, salīdzinot ar 75% pirms pusotra gada. Latvijas iedzīvotāju vidū atpazīstamākās kvalitātes zīmes ir Zaļā un Bordo karotīte – Zaļo karotīti atpazīst 92% (iepriekš 90%) patērētāju, bet Bordo karotīti – 56% (54%). Pēc tam seko tādas zīmes kā “Latvijas Ekoprodukts” un “Zaļā Ekolapiņa”.

Zaļai un Bordo karotītēm ir arī visaugstākā patērētāju uzticība – 67% uzticas Zaļajai karotītei, bet iedzīvotāju vērtējumā otra uzticamākā ir Bordo karotīte, kas apsteigusi citas pārtikas kvalitātes zīmes.

Produkti, uz kuru iepakojuma ir redzamas abas populārākās un uzticamākās kvalitātes zīmes – Zaļā un Bordo karotīte, visbiežāk patērētājiem asociējas ar vietējiem, Latvijā ražotiem produktiem, ar kvalitatīviem un paaugstinātas kvalitātes produktiem, kā arī ar drošiem un regulāri pārbaudītiem produktiem bez mākslīgām piedevām un ĢMO.

“Aptauja rāda, ka produktus ar kvalitātes zīmēm iedzīvotāji novērtē un izvēlas biežāk – tām pievēršu uzmanību 81% patērētāju. Īpaši svarīgi tas ir gadījumos, kad pircējs attiecīgo produktu izvēlas pirmo reizi. Karotīšu novērtējuma rādītāji ir ar plus zīmi, salīdzinot ar iepriekšējo reizi, kad veicām aptauju,” gandarīta LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

 “Zaļās un Bordo kvalitātes zīmes ir palīgs steidzīgajiem, jo nozīmē, ka produkts ražots Latvijā, turklāt tas ir paaugstinātas kvalitātes. Ja nav laika iedziļināties, detalizēti pētot produktu sastāvu, tad uz iepakojuma ir jāmeklē kāda no abām Karotītēm,” uzsver LPUF vadītāja.

Šobrīd Zaļā karotīte ir piešķirta 123 uzņēmumu 532 produktiem, bet Bordo karotīte – 51 uzņēmuma 276 produktiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.