Menu
 

"Olainfarm" nodarīti zaudējumi vairāku miljonu eiro apmērā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: LETA Foto: LETA

Lai pārbaudītu iepriekšējās augstākā līmeņa vadības īstenoto saimniecisko darbību un veikto maksājumu par mārketinga pakalpojumiem pamatotību, akciju sabiedrība “Olainfarm” (turpmāk – “Olainfarm”) pēc procesa virzītāja pieprasījuma piesaistīja neatkarīgu, starptautisku revidentu. Revīzijas ietvaros konstatēts, ka iepriekšējās “Olainfarm” amatpersonas 2017. gada sākumā uzņēmuma vārdā noslēgušas darījumu ar Kiprā reģistrētu uzņēmumu “Banestar Management Limited”, kura rezultātā “Olainfarm” ir nodarīti zaudējumi vairāku miljonu eiro apmērā.

“Olainfarm” par minēto faktu ir vērsusies Valsts policijā ar lūgumu atzīt to par cietušo iepriekš uzsāktajā kriminālprocesā. Šobrīd norit aktīvs darbs, lai precīzi novērtētu iepriekšējās uzņēmuma vadības radīto zaudējumu apmēru, kas šobrīd tiek lēsts ap 26 miljoniem eiro. Aizdomīgie darījumi veikti no 2017. gada 2. janvāra līdz 2019. gada 4. aprīlim, informē uzņēmuma pārstāve Ieva Lapiņa-Ennīte.

“Olainfarm” norāda, ka darbu uzņēmumā neturpina atsevišķi darbinieki, kas iesaistījušies iepriekš minētā darījuma slēgšanas un īstenošanas procesā. Iekšējo pārbaužu ietvaros tāpat ir konstatētas naudas līdzekļu izmaksas un to izmaksu mēģinājums, pamatojoties uz viltotiem dokumentiem. 2017. gada noslēgumā uz viltotu dokumentu pamata ar tiem pašiem uzņēmuma vadošajiem darbiniekiem noslēgtas vienošanās par kompensācijas izmaksu darba tiesisko attiecību izbeigšanas gadījumā neatkarīgi no to izbeigšanas iemesla. Šādu izmaksu apmērs vienam darbiniekam svārstās robežās no 42 000 eiro līdz 144 000 eiro. Par minēto faktu “Olainfarm” ir vērsusies Valsts policijā ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu.

Nolūkā gūt pārliecību par citu iepriekšējās augstākā līmeņa vadības slēgto darījumu tiesiskumu un atbilstību uzņēmuma interesēm “Olainfarm” turpina īstenot iekšējās pārbaudes, izvērtējot arī citus iepriekšējās augstākā līmeņa vadības slēgtos un īstenotos darījumus, vēsta I. Lapiņa-Ennīte.

Akciju sabiedrība “Olainfarm” nodarbojas ar medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanu. Šobrīd “Olainfarm” produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.