Menu
 

Saulaines un Jūrmalas jaunieši iepazīs videi draudzīgu lauksaimniecību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Saulaines tehnikuma un Bulduru Dārzkopības vidusskolas audzēkņi iegūs zināšanas par videi draudzīgu un bioloģiski daudzveidīgu saimniekošanu kooperatīvā “Latraps” un ZS “Rudeņi”.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) īstenotā projekta “Jaunietis – nākotnes saimnieks videi draudzīgā un bioloģiski daudzveidīgā lauku saimniecībā” ietvaros 20. novembrī Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālās struktūrvienības filiāles un Bulduru Dārzkopības vidusskolas audzēkņiem sniedz iespēju doties uz Latvijā un Baltijā lielāko graudu kooperatīvu “Latraps” un šā kooperatīva biedra saimniecību ZS ”Rudeņi”, kurā saimnieko Toms Knope.

Šobrīd mūsdienu pasaule industralizācijas un mehanizēšanas ikdienu aizvien ciešāk sasaista ar gudru pieeju vides saglabāšanai bioloģiski daudzveidīgā lauku saimniecībā, norāda asociācijas pārstāvji. LLKA īstenotā projekta ietvaros kopumā 50 jauniešiem tiek sniegta iespēja viesoties divos lauksaimniecības uzņēmumos, piedāvājot apmeklēt seminārdarbnīcu “Grauda ceļš no pavasara līdz rudenim” ar mērķi gūt zināšanas par gudru, ekonomisku un videi draudzīgu saimniekošanu.

Toms Knope, ZS “Rudeņi” vadītājs: “Tā kā saimniecība darbojas vairākās nozarēs – graudkopībā, lopkopībā un lauksaimniecības pakalpojumu sniegšanā –, ikdienas darbos esam ieviesuši videi draudzīgu saimniekošanu gan katrā minētajā nozarē atsevišķi, gan tām mijiedarbojoties. Tā kā strādājam Zemgales laukos, apzināmies, ka mūsu bagātība un resurss ir zeme. Līdz ar to tā ir jāapsaimnieko videi draudzīgi, lai tā saglabātu savu ražīgumu arī ilgtermiņā. Šo vēstījumu vēlos nodod arī jauniešiem.”

Kooperatīva “Latraps” klientu vadības direktore, agronome eksperte Līga Ruža: “Kad kooperatīva “Latraps” biedriem organizējam teorētiskās un praktiskās apmācības par zemes apsaimniekošanu, ļoti lielu uzsvaru liekam uz ekoloģiju. Esam gandarīti, ka Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas īstenotā projekta ietvaros jauniešiem, kuri ir topošie lauksaimnieki un speciālisti, varēsim sniegt zināšanas par videi draudzīgu saimniekošanu.”

Paredzēts, ka projekta “Jaunietis – nākotnes saimnieks videi draudzīgā un bioloģiski daudzveidīgā lauku saimniecībā” ietvaros notiks vēl viens seminārs – darbnīca kooperatīvā “Vaks”, vēsta LLKA pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.