Menu
 

''Eurostat'': Latvijā janvārī bijusi augstāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

  • Autors:  LETA
''Eurostat'': Latvijā janvārī bijusi augstāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

Latvijā janvārī bijusi augstāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina piektdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Gada inflācija Latvijā, tāpat kā Austrijā, janvārī bijusi 2,2%. Augstāka inflācija pagājušajā mēnesī bijusi Ungārijā (4,7%), Rumānijā (3,9%), Polijā un Čehijā (abās valstīs 3,8%), Bulgārijā (3,4%), Slovākijā (3,2%), Lietuvā (3%), Luksemburgā (2,5%) un Slovēnijā (2,3%). Pēc Latvijas un Austrijas seko Lielbritānija un Horvātija (abās valstīs 1,8%), Nīderlande un Francija (abās valstīs 1,7%), Igaunija un Vācija (abās valstīs 1,6%), Zviedrija (1,5%), kā arī Malta un Beļģija (abās valstīs 1,4%).

Janvārī salīdzinājumā ar 2019.gada pirmo mēnesi inflācija reģistrēta visās ES dalībvalstīs. Somijā gada laikā patēriņa cenas kāpušas par 1,2%, Spānijā, Grieķijā un Īrijā par 1,1%, Portugālē un Dānijā kāpums bijis 0,8%, tālāk seko Kipra (0,7%) un Itālija (0,4%).

ES vidēji gada inflācija janvārī bijusi 1,7%, bet eirozonā veidojusi 1,4%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - decembri - patēriņa cenas janvārī ES samazinājās par 0,7%, bet eirozonā - par 1%.

Latvijā salīdzinājumā ar decembri patēriņa cenas janvārī pieaugušas par 0,3%, Igaunijā tās mēneša izteiksmē samazinājušās par 0,6%, bet Lietuvā tās pieaugušas par 0,2%. Visaugstākā mēneša inflācija bijusi Čehijā (1,6%), bet augstākā mēneša deflācija fiksēta Itālijā (-1,8%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.