Menu
 

Atļauj Olainē izveidot izlietotās augu eļļas savākšanas un apstrādes punktu

  • Autors:  LETA
Foto - facebook.com/b100.latvija Foto - facebook.com/b100.latvija

SIA "Moss&Moss" Rīgas ielā 21c Olainē varēs atvērt izlietotās augu eļļas un tauku savākšanas un apstrādes punktu, lēmusi Olaines novada dome.

Uzņēmums kopš 2007.gada nodarbojas ar izlietotās augu eļļas un tauku savākšanu un pārstrādi. Olainē gadā varētu tikt piegādāti 5000 tonnu eļļas no ēdināšanas uzņēmumiem. Eļļa un tauki tiks piegādāti 30, 60, 90 un 200 litru konteineros, un tālākai pārstrādei tie tiks uzglabāti sešās desmit tonnu cisternās, vienlaikus uzglabājot 60 tonnas.

Tāpat plānots savākt pārtikas produktus, līdz 10 000 tonnu gadā, vienlaikus uzglabājot 45 tonnas šo atkritumu. Papildu veidosies blakusprodukti - stikls, plastmasas un metāla iepakojums.

Turklāt tiek domāts par pārtikas un bioloģisko atkritumu pārstrādi biogāzes ražošanai ar tālāku elektroenerģijas un siltuma ieguvi.

Saskaņā ar Olaines teritorijas plānojumu teritorija Rīgas ielā 21c ir rūpnieciskās ražošanas apbūves teritorija, un dome ļāva "Moss&Moss" tajā izvietot atkritumu apstrādes, šķirošanas, pārkraušanas un uzglabāšanas vietu. Uzņēmumam paredzētajai darbībai jāsaņem Valsts vides dienesta atļauja.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Moss&Moss" Rīgā nodarbojas ar degvielas, biodegvielas un naftas produktu ieguvi un pārstrādi, šķirotu materiālu pārstrādi un atkritumu savākšanu. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bijis 294 622 eiro, bet zaudējumi sasnieguši 16 756 eiro. Dati par pērno gadu vēl nav pieejami.

Uzņēmuma īpašnieks ir Jānis Moss, kurš darbojas arī Latvijas Atkritumu saimniecības asociācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.