Menu
 

Vienojas ārkārtējās situācijas laikā ar pusdienām nodrošināt skolēnus maznodrošinātajās, trūcīgajās un daudzbērnu ģimenēs

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Valdošā koalīcija ir panākusi vienošanās ārkārtējās situācijas laikā ar pusdienām nodrošināt skolēnus maznodrošinātajās, trūcīgajās un daudzbērnu ģimenēs, šodien pēc valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

"Mēs labi apzināmies koalīcijā, ka ir ļoti daudz bērnu, kuri vienīgo silto maltīti saņēma skolās, tomēr skolas patlaban ir slēgtas. Rīt plānojam izskatīt to, kā nāksim pretim ar maltītēm maznodrošināto ģimeņu bērniem - kā piegādāt un nodrošināt iespēju ēst pusdienas," teica premjers.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) norādīja, ka koalīcija atbalstījusi Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīvu par valsts dotāciju brīvpusdienām skolēniem maznodrošinātajās, trūcīgajās un daudzbērnu ģimenēs.

"Tās ir sociālo neaizsargātas skolēnu grupas," skaidroja ministre, piebilstot, ka regulējums attieksies uz konkrētajā teritorijā deklarētajiem bērniem.

Politiķe piebilda, ka izskatīšanai valdībā tiks piedāvāts "ambiciozs projekts" "Tava klase", kas vēl vairāk dzīvē ieviesīšot kompetenču pieejā balstītas mācības.

"Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līderis Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) akcentēja, ka politiskais spēks uzstāja uz to, ka ārkārtas apstākļos bērniem jānodrošina brīvpusdienas. Politiķis atklāja, ka koalīcijas partneru vidū atšķīrās viedokļi par to, vai brīvpusdienas nodrošināmas visiem, vai tikai atsevišķām grupām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.