Menu
 

FID aprīlī izdevis rīkojumus par aizdomīgu līdzekļu iesaldēšanu 32 miljonu eiro apmērā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Finanšu izlūkošanas dienests (FID) aprīlī izdevis rīkojumus par aizdomīgu līdzekļu iesaldēšanu 32 miljonu eiro apmērā, apliecinot, ka arī ārkārtējās situācijas laikā aktīvi turpinās darbs, intervijā aģentūrai LETA sacīja dienesta priekšniece Ilze Znotiņa.

"Man ir labas atsauksmes par pilnīgi visiem. Tā laikam ir mūsu tautas un valsts īpatnība, ka krīzes apstākļos mums patīk strādāt efektīvāk. Neviens no mūsu sadarbības partneriem nav apsēdies un neizbauda tagad notiekošo ar slinkuma izpausmēm. Par to liecina arī skaitļi. Aprīlī, kas ir pilns krīzes laika mēnesis, iesaldēti ir 32 miljoni eiro un ir nosūtīti ārkārtīgi daudzi ziņojumi arī policijai," teica Znotiņa.

Viņa norādīja, ka ārkārtējās situācijas laikā FID ir veiksmīgi pārkārtojis darbību. Lai gan sākotnēji šķita, ka attālināts darbs nav iespējams, jo dienestam jāstrādā ar sensitīviem datiem, ir ieviesta sistēma, ka aptuveni deviņas desmitdaļas FID darbinieku strādā attālināti, ik pa laikam mainoties, lai apstrādātu no datubāzēm iegūtu informāciju.

"Mēs esam atsākuši arī sadarbības koordinācijas platformas darbu, sazinoties attālināti ar privāto sektoru un arī ar tirgus uzraugiem. Manuprāt, viss mūsu dienesta darbā ir labi, ko apliecina arī skaitļi un rezultāti," pauda Znotiņa.

Viņa stāstīja, ka tāpat notiek darbs pie tā, lai 2021.gada vidū FID sāktu lietot Apvienoto Nāciju Organizācijas izstrādātu lietojumprogrammu "goAML", kura ir izstrādāta tieši finanšu izlūkošanas dienestiem un ar kuru pašlaik strādā labāk attīstītie dienesti.

Jau vēstīts, ka FID šogad pirmajā ceturksnī iesaldēja iespējami noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus 159,8 miljonu eiro apmērā, kas ir četras reizes vairāk nekā pērn pirmajos trijos mēnešos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.