Menu
 

Saeima nepiekrīt dīkstāves pabalstu izmaksāt arī pašnodarbinātajiem

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeimas deputātu vairākums šodien nepiekrita opozīcijas rosinājumam ļaut dīkstāves pabalstus izmaksāt arī pašnodarbinātajiem.

Saeima šodien galīgajā lasījumā izskatīja grozījumus likumam "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību". Minētā likuma grozījumiem kopumā tika saņemts 21 priekšlikums.

Opozīcijas politiķi uzsvēra, ka dīkstāves pabalstu sistēma ir nekvalitatīva, kā rezultātā daudzi iedzīvotāji krīzes laikā palikuši bez iztikas. Parlamentārieši tāpat kritizēja kolēģus Saeimā, ka tie pat necenšoties skaidrot savu pozīciju, kāpēc viņi atsakās atbalstīt opozīcijas priekšlikumus. Opozīcijas politiķi norādīja, ka koalīcijas deputāti kļuvuši par robotizētām balsošanas mašīnām, kuras izpilda koalīcijas padomes lemto.

Virkne opozīcijas deputātu piedāvāja likumā paredzēt, ka tiesības uz dīkstāves palīdzības pabalstu ir arī pašnodarbinātajai personai, kurai dīkstāves pabalsts ir atteikts saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem.

Šāds priekšlikums atbalstu koalīcijas politiķu vidū neguva, un tas tika noraidīts.

Neatbalstīts tika arī rosinājums pagarināt pieteikšanās termiņus dīkstāves pabalstu saņemšanai par visu ārkārtējās situācijas laiku.

Saeimai vēl jālemj par atbalstu likumam kopumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.