Menu
 

Seminārā diskutēs par mazā un vidējā tūrisma attīstību Rīgas plānošanas reģionā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.facebook.com/SiguldaAdventures Foto: www.facebook.com/SiguldaAdventures

Rīgas plānošanas reģions trešdien 10. jūnijā pulksten 13.00 rīko semināru mazā un vidējā tūrisma attīstībai reģionā ar nosaukumu “No idejas līdz veiksmīgam tūrisma produktam”. Tajā ar vērtīgu pieredzi un iedvesmas stāstiem dalīsies tūrisma produktu attīstītāji, kas inovatīvā veidā spējuši piesaistīt tūristu uzmanību.

Semināra sākumā Rīgas Tūrisma attīstības birojs iepazīstinās ar izstrādāto plānu pandēmijas izraisītās ietekmes uz ekonomikas seku mazināšanu līdz septembrim, kā arī ar pilsētas tūrisma hakatonu un komunikācijas kampaņu “Bez tevis Rīga nav Rīga”, informē Rīgas plānošanas reģiona komunikācijas speciāliste Inese Ozoliņa.

Uz jautājumu, kā piesaistīt tūrisma aģentūru un gidu uzmanību, sniegs savu redzējumu “Vulfas kundzes” pārstāve Gundega Pumpure, kas rīkojusi pop up tikšanos ar tūrisma aģentūrām un “lutināšanas” pasākumu gidiem. Andris Burbergs, aktīvā atpūtas parka “Bušas” vadītājs, pastāstīs par izveidoto skolas ekskursiju produktu, kas iekļauj vietējos tūrismu, dabas objektus un tūrisma produktus ārpus Saulkrastu novada robežām.

Siguldas viens no tūrisma flagmaņiem “Sigulda Adventures” vadītājs Ivars Beitāns informēs, kā ar digitālā mārketinga palīdzību sociālajos tīklos piesaistīt īsto klientu īstajā laikā. Arvien lielāku lomu tūrismā ieņem digitālā platforma “TripAdvisor”, par tās izmantošanu stāstīs atpūtas kompleksa Ikšķilē “Brandīns” valdes loceklis Stasis Jonāns, kuram ir laba pieredze, kā ar šo platformu un sadarbojoties ar kaimiņiem piesaistīt jaunus klientus, norāda I.Ozoliņa.

Kā pļavā radīt pasākumus, uz kuriem cilvēki brauc baudīt mākslu, koncertus, gastronomiskos brīnumus un saulrietus no dažādām Latvijas vietām? Tas ir atpūtas vietas “JIP Mārupīte” stāsts, kas pēdējos gados ir radījusi jaunu tūrisma produktu, kas ir guvis lielu sabiedrības atbalstu.

Semināram var pieslēgties ikviens tiešsaistes platformā “Zoom”, iepriekš piesakoties pa e-pastu – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Seminārs notiek starptautiskā projekta “Vietējās garšas” (“Local Flavours”) ietvaros, vēsta I.Ozoliņa.

Rīgas plānošanas reģions uzsācis dalību starptautiskā projektā “Vietējās garšas” (“Local Flavours”), kura mērķis ir veicināt tūristu plūsmu uz mazāk atpazīstamām reģiona kultūras mantojuma vietām, vienlaikus nodrošinot daudz sekmīgāku tūrisma kopējo attīstību un politikas veidošanos reģionā, tādā veidā stiprinot reģiona kopējo konkurētspēju. Projekts “Vietējās garšas” (“Local Flavours”) tiek īstenots “Interreg Europe” programmā 2014.–2020. gadam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.