Menu
 

Investējot 3 miljonus eiro, "Maxima" Ķekavas novadā atklāj modernizētu loģistikas centru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Trešdien atklāts “Maxima Latvija” modernizētais loģistikas centrs Ķekavas novada Abrās. Lai izveidotu efektīvāko un mūsdienīgāko loģistikas centru Latvijā, uzņēmums veicis investīcijas teju 3 miljonu eiro apmērā, paaugstinot efektivitāti šajā blokā par 30%. Tas paveikts, ieviešot virkni jaunumu, piemēram, “very narrow aisle” jeb ļoti šauro eju risinājumu, mākslīgo intelektu, videi draudzīgus risinājumus, kā arī palielinot litija-jonu  elektroiekrāvēju skaitu par vienu piektdaļu, informēja uzņēmumā.

Lai nodrošinātu noliktavas procesu optimizāciju, uzlabotu telpu efektīvu izmantošanu un paaugstinātu preču atlasīšanas ražīgumu, loģistikas centrā ir izmantoti ļoti šauro eju noliktavas koncepta risinājumi. Noliktavā ir izveidoti 10 metrus augsti palešu plaukti ar ļoti šaurām, vien 1,80 metrus platām ejām, kurās preces tiek izvietotas ar speciālu šauro eju kraušanas tehniku. Pateicoties plauktu parametriem, tā par teju 30% paaugstina darba produktivitāti – ja līdz šim 20 000 m2 loģistikas centrā varēja uzglabāt 7 tūkstoši preču vienības, šobrīd 8000 m2 var uzglabāt 11 tūkstoši preču vienību.

Visa tehnika, kas nepieciešama darbam šaurajās ejās, ir aprīkota ar modernām litija-jonu baterijām. Elektroiekrāvēji tiek vadīti pateicoties īpašai induktīvās vadības sistēmai, kas ļauj pārvietoties bez stūrēšanas. Turklāt, palielinot elektroiekrāvēju skaitu par teju vienu piekto daļu, “Maxima Latvija” saglabā savas līdera pozīcijas Baltijā kā lielākais litija-jonu akumulatoru parka lietotājs. Šādu iekrāvēju izmantošana, samazina elektroenerģijas patēriņu līdz pat 30%.

Energoefektivitātei loģistikas centrā ir uzstādīti arī  LED gaismekļi, kā arī apgaismojums ejās starp plauktiem iededzas tikai tajā brīdī, kad tuvojas darbinieks, lai veiktu preču komplektēšanas procesus. Arī pie rampu vārtiem izvietots šāda paša tipa apgaismojums.

Loģistikas centra darbs kopumā bāzēts uz automatizētu procesu – ik dienu mākslīgais intelekts aprēķina katra veikala preču apjoma nepieciešamību, kā rezultātā loģistikas centrā tiek veikts komplektēšanas process attiecīgam preču skaitam, lai tās nogādātu veikalos visā Latvijā.

Arī preču komplektēšanas process tiek organizēts automātiski ar balss vadības sistēmu – operators saņem informāciju par komplektējamām precēm austiņās. Šādi tiek automatizēts loģistikas process un operatori var izvairīties no preču sarakstu izmantošanas drukātā veidā.

“Maxima” loģistikas centrs Abrās ik dienu no ražotājiem saņem vairāk nekā 150 piegādes un, lai apkalpotu visus Latvijā esošos teju 200 “Maxima” veikalus, katru dienu piegādes automašīnas nobrauc vairāk nekā 170 maršrutus 270 000 km garumā. Lai varētu nodrošināt ātrāku preču un svaigu produktu piegādi veikaliem visā Latvijas teritorijā, uzņēmums ir dubultojis pārkraušanas doku jeb rampu skaitu, sasniedzot kopskaitu 106, kā arī ērtākai transporta kustībai ir izbūvējis jaunu pievedceļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.