Menu
 

Kartupeļu plāksnīšu ražotāja "Pērnes L" apgrozījums pērn saruka par 10,6%

  • Autors:  LETA
Foto: www.facebook.com/longchipsofficial Foto: www.facebook.com/longchipsofficial

Kartupeļu plāksnīšu ražotājs SIA "Pērnes L" pērn strādāja ar 3,707 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 80 478 eiro pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītais gads uzņēmumam bija veiksmīgs un kompānija guva peļņu. Pērn būtiski – par 60,9% – audzis čipsu realizācijas apmērs citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, bet eksports uz trešajām valstīm – par 36,5%. Kompānija ir minimizējusi eksporta tirgus risku, jo neeksportē produkciju uz kādu vienu valsti un vien dažiem izplatītājiem, bet gan vairākiem desmitiem pircēju daudzās pasaules valstīs.

Uzņēmums šogad plāno turpināt darbu pie jaunu produktu izstrādes un ieviešanas ražošanā, piemēram, dažādas proteīna, pilngraudu un kukurūzas uzkodas. Tāpat šogad uzsākta piegāde lielākajam Brazīlijas mazumtirdzniecības tīklam ar šī tīkla izstrādāto preču zīmi. Šogad tika pabeigti iesāktie projekti uz ASV, Austrijas, Ukrainas, Saūda Arābijas un Krievijas klientiem par preču piegādi ar preču zīmi "Pērnes Long Chips".

Līdz šim uzņēmums nav izjutis Covid-19 ietekmi uz kompānijas saimniecisko darbību, norādījusi uzņēmuma vadība. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Pērnes L" 2018.gadā strādāja ar 4,147 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 90 782 eiro pretēji peļņai gadu iepriekš.

"Pērnes L" dibināta 1992.gadā, un uzņēmuma pamatdarbības veids ir pārtikas produktu ražošana un vairumtirdzniecība. Uzņēmuma pamatkapitāls ir viens miljons eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir Laimonis Radziņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.