Menu
 

Jaunajiem uzņēmējiem grantu programmā "(ie)dvesma" šogad būs pieejami 70 000 eiro Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: "SEB banka" Foto: "SEB banka"

1.septembrī sāksies projektu pieņemšana grantu programmai “(ie)dvesma”, ko īsteno "SEB banka" kopā ar Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas un Stopiņu novadu. Programma norisināsies jau ceturto reizi, un tās mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību Pierīgā. Finansējuma saņemšanai varēs pieteikties gan jau strādājoši uzņēmumi, gan vēl neīstenotu biznesa ideju autori, un kopējais pieejamo grantu apmērs šogad ir 70 000 eiro.

Maksimālā naudas summa vienam grantam ir 10 000 eiro, un uz to varēs pretendēt gan privātpersonas, kas plāno uzsākt savu biznesu, gan arī jau esoši uzņēmumi, kas veic vai plāno veikt saimniecisko darbību kādā no sešām grantu programmā iesaistītajām pašvaldībām un dibināti pirms ne vairāk kā trim gadiem. Granta līdzekļus varēs izmantot saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei, informē "SEB bankas" privātpersonu segmenta komunikācijas vadītāja Elīna Neimane.

“Ļoti novērtējam, ka šādas grantu programmas ir pieejamas jauniem uzņēmumiem – mūsu gadījumā tas nodrošināja priekšnoteikumus ātrākai izaugsmei. Par granta programmā saņemtajiem līdzekļiem esam iegādājušies iekārtas, lai ražotu saldētus musa desertus. Covid-19 pandēmijas dēļ diemžēl aizkavējās iekārtu piegāde, taču šobrīd esam atsākuši darbu pie šī projekta un plānojam, ka septembrī restorāniem un citiem ēdināšanas uzņēmumiem jau piegādāsim saldētus musa desertus un kūkas. Noteikti iesaku arī citiem piedalīties, jo šī ir ne tikai iespēja iegūt naudas līdzekļus izaugsmei, bet arī gūt pārliecību par savu biznesa ideju, prezentējot to kompetentai žūrijai,” saka SIA “Cake Fab” valdes loceklis Māris Ērmanis, kura pārstāvētais uzņēmums pērn saņēma 8537 eiro no Ķekavas novada pašvaldības, lai attīstītu konditorejas izstrādājumu ražošanu.

Savukārt SIA “EOF Consulting” pērn grantu programmas ietvaros saņēma 10 000 eiro no Olaines novada pašvaldības, lai nodrošinātu datormodelēšanas pakalpojumus ražošanas uzņēmumiem. “Ar granta līdzekļiem finansējām industrijai paredzētās programmatūras izstrādi, proti, īslaicīgi algojam ārštata programmētājus nelielu, bet ļoti specifisku darbu veikšanai. Dalību konkursā vērtējam ļoti pozitīvi, jo ieguvām ne tikai pieredzi un kontaktus, bet arī vērtīgu kritiku no ļoti kompetentas žūrijas, kas tālāk palīdz izaugsmē,” atzīst uzņēmuma valdes loceklis Juris Vencels.

Projektu pieņemšana sāksies 1.septembrī un ilgs līdz 30.septembrim. Saņemto pieteikumu atlase notiks trīs kārtās, izvērtējot gan to atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu, kā arī dalībnieku prezentācijas un atbildes uz žūrijas jautājumiem. Iesniegtos projektus vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs uzņēmējdarbības profesionāļi un pašvaldību pārstāvji. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 12.novembrī. Pirms projektu iesniegšanas katrā no pašvaldībām notiks arī informatīvi semināri, lai palīdzētu jaunajiem uzņēmējiem labāk sagatavoties dalībai grantu programmā, vēsta E.Neimane.

Plašāka informācija par grantu programmu un tajā atbalstītajiem projektiem pieejama vietnē www.seb.lv/iedvesma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.