Menu
 

Foto: "Via Jurmala Outlet Village" nomnieku skaitu līdz oktobrim plānots palielināt par 10-15%

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Dažādu zīmolu "outlet" ciematā "Via Jurmala Outlet Village" nomnieku skaitu līdz oktobrim plānots palielināt par 10-15%, piektdien iepirkšanās centra atklāšanas pasākumā sacīja projekta attīstītāja un uzņēmuma "Outletico" valdes loceklis Andrejs Dozorcevs.

Viņš norādīja, ka, ņemot vērā pasaulē Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktās prasības, līdz iepirkšanās centra atklāšanai ne visi potenciālie nomnieki paspēja sākt darbību, taču līdz oktobrim iepirkšanās centrā darbību varētu sākt nomnieki, piemēram, no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Polijas un Apvienotās Karalistes.

Savukārt "Outletico" mārketinga vadītāja Anna Žigalova aģentūrai LETA atklāja, ka "outlet" ciemata pirmajā kārtā investēti 27 miljoni eiro, savukārt otrās kārtas investīcijas vēl tiek apzinātas, jo projekta plāns vēl ir izstrādes stadijā. 

Pēc viņas sacītā, projekta otrajā kārtā varētu tikt īstenots savādāks koncepts, taču vairāk par nākotnes plāniem viņa neminēja.

Vienlaikus Žigalova pauda pārliecību, ka "Via Jurmala Outlet Village" būs stabils pieprasījums, neskatoties uz to, ka Covid-19 šogad būtiski ietekmēja ekonomikas attīstību un patērētāju pieprasījumu apģērbu segmentā. "Mums ir kalkulācijas un biznesa plāns, bet tie tiek koriģēti, jo situācija tiek regulāri monitorēta," viņa sacīja.

Tajā pašā laikā Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aivars Osītis pauda gandarījumu par jaunatvērto "outlet" ciematu, vienlaikus atzīmējot, ka līdz ar jaunā iepirkšanās centra atvēršanu rodas jauni izaicinājumi, piemēram, transporta infrastruktūras sakārtošana. Viņš atzina, ka darbi pie infrastruktūras pārveides ir jau pārrunāti un drīzumā tie tiks realizēti.

Vienlaikus Babītes novada domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka "Via Jurmala Outlet Village" būs vēl viena sakopta teritorija, kas veicinās tūrismu un radīs jaunas darbavietas.

Jau ziņots, ka "Via Jurmala Outlet Village" tiek attīstīts divās kārtās, un tā kopējā teritorijas platība būs 110 000 kvadrātmetru. Pirmajā kārtā bija paredzēts atklāt veikalus, kuru kopējā platība ir 13 500 kvadrātmetru. Pēc otrās kārtas būvniecības noslēgšanās, "Via Jurmala Outlet Village" kopējā izīrējamā platība tiks palielināta līdz 21 000 kvadrātmetriem, nodrošinot tirdzniecības vietu 120 zīmolu veikaliem.

Projekta arhitektonisko risinājumu izstrādājis arhitektu biroja "Archab" arhitekts Andris Bērziņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.