Menu
 

Carnikavas novadā par 6 miljoniem eiro izveidots jauns uzņēmējdarbības parks (papildināta)

  • Autors:  LETA
Foto - facebook.com/Mezgarciems, vidoe - Carnikavas novada pašvaldība Foto - facebook.com/Mezgarciems, vidoe - Carnikavas novada pašvaldība

Piektdien Carnikavas novadā atklāts jauns uzņēmējdarbības un inovāciju parks "Mežgarciems", kurā izbūvēta jauna infrastruktūra un komunikācijas 14 hektāru platībā, informēja projektu vadītāja Sandra Baltruka.

Projekts īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu, tā kopējās izmaksas ir 6 063 791 eiro.

Paredzēts, ka kopumā uzņēmēji šeit radīs vairāk nekā 200 jaunas darbavietas un piesaistīs vismaz 10,5 miljonus eiro investīciju, veicinot reģiona attīstību un ekonomisko aktivitāti.

"Esam patiesi gandarīti, ka mums ir izdevies īstenot tik vērienīgu projektu, kas ir nozīmīgs ne tikai uzņēmējiem, radot kvalitatīvu infrastruktūru Rīgas tuvumā, bet arī uzlabojot dzīves kvalitāti apkārtnes iedzīvotājiem. Dabas tuvums tam piešķir īpašu vērtību, kas Mežgarciemā strādājošajiem nodrošinās patīkamu darba vidi," sacījusi Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (LZS).

Projektā izbūvēti 6,4 kilometri asfaltētu ceļu un ietvju, gandrīz astoņi kilometri ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, kā arī apgaismojums 7,2 kilometru garumā.

Lai izbūvētu inovāciju parku Mežgarciemā, kas savulaik bija padomju armijas mācību bāze, tika demontēti četri pazemes bunkuri. Arī pēc uzņēmējdarbības parka izbūves teritorijā ir saglabātas vēstures liecības, kas kā tūrisma objekts iekļautas Dzelzs priekškara velomaršrutā un militārā mantojuma projektā "Military Heritage", un arī turpmāk būs pieejamas apskatei.

(papildināta ar video)

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.