Menu
 

Piesaista 3,7 miljonu eiro finansējumu jauna daudzdzīvokļu projekta realizācijai Mārupē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA “Ventas 27”, piesaistot bankas “BlueOrange” finansējumu 3,7 miljonu eiro apmērā, Mārupē uzsācis daudzdzīvokļu ēku projekta “Mārupes nami” otrās kārtas būvniecību. Projekta ietvaros Mārupē, Ventas ielā 27 tiks uzbūvēta četru stāvu daudzdzīvokļu ēka kopumā 9400 m2 platībā.

Jaunajā projektā plānoti kopumā 100 dzīvokļi 47,3 līdz 110,14 m2 platībā un noliktavas telpas. Tāpat pie abiem namiem tiks izbūvēta virszemes autostāvvieta, kurā būs vieta 163 automašīnām, informēja projekta izstrādātāji.

Jaunā ēka tiek būvēta vietā, kur projekta “Mārupes nami” pirmās kārtas ietvaros jau tapis daudzdzīvokļu nams Ventas ielā 25. Projekta “Mārupes nami” otrās ēkas būvniecību un nodošanu ekspluatācijā paredzēts pabeigt līdz 2021.gada septembrim, savukārt dzīvokļu iepriekšējā rezervācija namā uzsākta jau tagad.

Būvniecības darbus pēc SIA “Ventas 27” pasūtījuma realizēs būvuzņēmējs SIA “Monum”. Projektā īpaši domāts par energoefektivitāti un tehniskiem risinājumiem, kas ilgtermiņā samazina komunālo maksājumu un citas izmaksas. Katrā dzīvoklī tiek uzstādīti individuāli ūdens, elektrības un apkures skaitītāji ar automātiskas nolasīšanas funkciju. Projektam ir izbūvētā gāzes apkures katlumāja, kas atrodas turpat “Mārupes namu” teritorijā un nodrošinās apkuri namu Ventas 25 un Ventas 27 iedzīvotājiem.

“Vislielākais pieprasījums tirgū patlaban ir tieši pēc nelieliem divistabu un trīsistabu dzīvokļiem, kas piemēroti pāriem un jaunajām ģimenēm. To nosaka gan pircēju paradumu maiņa, gan finansiāli apsvērumi,” stāsta “Mārupes nami” pārdošanas vadītāja Līga Zvirbule.

“Cena par kvadrātmetru un nekustamā īpašuma atrašanās vieta ir galvenie faktori, kas šobrīd svarīgi pircējiem. Rīgā strādājošie arvien biežāk mājokli meklē ārpus centra, un Mārupe šajā ziņā ir viens no perspektīvākajiem rajoniem tā ģeogrāfiskā novietojuma, labās infrastruktūras un augstās dzīves kvalitātes dēļ. Neskatoties uz demogrāfiskajiem rādītājiem un kopējo iedzīvotāju skaita sarukumu, Pierīga pērn bija vienīgais reģions, kur iedzīvotāju skaits pieauga.”

Projekta “Mārupes nami” pirmās kārtas būvniecība tika uzsākta 2018.gada beigās. Ventas ielā 25 esošā četrstāvu ēka ekspluatācijā nodota 2020.gada janvārī, un tajā kopumā atrodas 76 dzīvokļi 39,3 līdz 104,2 m2 platībā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.