Menu
 

Kariņš: Šonedēļ vēl turpināsies darbs pie 2021.gada budžeta veidošanas

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Koalīcija vienojušies vēl šonedēļ turpināt darbu pie 2021.gada budžeta veidošanas, pirmdien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viens no diskusiju jautājumiem ir, kā taisnīgi ieviest minimālo sociālo iemaksu, norādīja premjers.

Tāpat paredzēts diskutēt par pakāpenisku deficīta samazināšanu, jo "nevaram mūžīgi dzīvot uz parāda", pauda valdības vadītājs. Kariņš akcentēja, ka visi koalīcijas partneri pie šiem jautājumiem ir gatavi strādāt "kompromisa garā".

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā valdības un sociālo partneru veidojošā Nacionālā trīspusējās sadarbības padome konceptuāli vienojas par 2021.gada budžeta projektu, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.

No sēdē sniegtās informācija izriet, ka veselības nozarei 2021.gadā piedāvāts papildu finansējums 183 miljoni eiro, tādējādi izpildot Veselības aprūpes finansēšanas likumā paredzēto valsts finansējumu veselības aprūpes darbinieku darba samaksas paaugstināšanai.

Izglītības jomā paredzēts pedagogu darba samaksas pieaugums pirmsskolas 5-6 gadīgo izglītībā, vispārējā izglītībā, profesionālajā izglītībā, kā arī profesionālajā ievirzē un interešu izglītībā, tam piedāvāts novirzīt papildu 33,3 miljonus eiro 2021.gadā un 49,1 miljonu eiro 2022.gadā un turpmākajos gados. Tāpat akadēmiskā personāla minimālo atlīdzības likmju paaugstināšanai sniegts priekšlikums par finansējumu 7,2 miljoni gan 2021.gadā, gan turpmākajos gados.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.