Menu
 

"Hotel Jūmala Spa" ziemas mēnešos plāno turpināt darbu pilnā apmērā

  • Autors:  LETA
Foto: www.visitjurmala.lv Foto: www.visitjurmala.lv

Viesnīca "Hotel Jūmala SPA" ziemas mēnešos, kas ir nesezonas periods tūrisma nozarei, plāno turpināt darbu pilnā apmērā, nodrošinot visus viesnīcas pakalpojumus, aģentūrai LETA pastāstīja "Hotel Jūrmala SPA" Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Štāla-Bula.

Pēc Štālas-Bulas teiktā, uzturēšanas izmaksas šai viesnīcai, esot slēgtai, ir ļoti augstas, tāpēc plāno strādāt tik ilgi, cik tas ir iespējams Covid-19 pandēmijā. Tāpat uz ziemu viesnīca saīsinās darbalaikus, piemēram, restorānam un bāram, piemērojoties viesnīcas noslogojumam, kas viennozīmīgi augstāks būs nedēļas nogalēs.

Štāla-Bula norādīja, ka kopš maija, kad viesnīca atvērās pēc Covid-19 "pirmā viļņa", rezervācijas tiek veiktas pēdējā brīdī. Viņa stāstīja, ka pamazām nāk rezervācijas, arī uz novembri, decembri. Oktobris arī pamazām pildās, pārsvarā gan tieši tuvākie oktobra datumi.

Runājot par kopējo situāciju Latvijas viesmīlības nozarē, Štāla-Bula uzsvēra, ka "Hotel Jūrmala SPA", atrodoties kūrortpilsētā Jūrmalā, nodrošinot saviem viesiem ne tikai izmitināšanas pakalpojumus, bet arī spa procedūras un atpūtu ūdens relaksācijas centrā, ir krietni labākā situācijā nekā Rīgas viesnīcas. Viņa skaidroja, ka atpūta Jūrmalā Latvijas vietējiem iedzīvotājiem varētu būt laba alternatīva lielai daļai tik ierasto ceļojumu uz siltākiem kūrortiem vietā.

"Mēs ļoti gribam ticēt, ka Latvijas vietējie iedzīvotāji ceļos un atpūtīsies tepat Latvijā, jo citu iespēju jau īsti nav. Ne tikai pie mums neviens nevar atbraukt, bet arī mēs paši nekur aizceļot īsti nevaram. Bet cilvēki ir atpūtušies visos laikos. Līdz ar to tas dod cerības, ka ziemu kaut kā pārdzīvosim neaizveroties," pauda Štāla-Bula.

Viņa piebilda, ka viesnīcas varēs turpināt darbu līdz brīdim, kad Latvijas valdība lems pretēji, nosakot papildu pārvietošanās ierobežojumus vīrusa izplatībai. "Tiek optimizēts darbs, samazinot darba stundas darbiniekiem. Ļoti ceram, ka nenāksies atlaist darbiniekus, jo tas varētu radīt problēmas pavasarī, kad, jādomā, tūrisma kustība varētu atsākties. Darbaspēks arī varētu būt viena no lielākajām problēmām tām viesnīcām, kam nāksies slēgties vai samazināt esošo darbinieku skaitu," skaidroja "Hotel Jūrmala SPA" pārstāve.

Jautāta, vai viesnīcas plāno pārorientēties uz vietējo tirgu, Štāla-Bula sacīja, ka viesnīcai "Hotel Jūrmala SPA" vietējais tirgus vienmēr ir bijusi liela daļa no kopējā viesu skaita. Nesezonā tas ir veidojis 50% no kopējā viesu skaita. Viņa atklāja, ka šogad vasaras laikā vietējie Latvijas iedzīvotāji arī veidoja 50% no kopējā viesu skaita, kas vasaras periodā tomēr nav raksturīgi Jūrmalai.

Pēc viņas teiktā, patlaban Latvijas iedzīvotājs ir palicis vienīgais viesnīcas iespējamais klients, kas nozīmē, ka kopējais viesu daudzums nebūs tik liels, kāds tas būtu normālos apstākļos, kad papildus uz viesnīcu atpūsties brauc Igaunijas un Lietuvas tūristi. "Latvijas iedzīvotāji ir pārāk mazā skaitā, lai tie varētu aizpildīt visas Latvijas viesnīcas visas ziemas garumā. Citādi nesaskatām tajā nekādus trūkumus vai sarežģījumus, apkalpojot tieši vietējos klientus," stāstīja Štāla-Bula.

Lai viesnīcas Latvijā varētu turpināt strādāt ziemas mēnešos, viesnīca "Hotel Jūrmala SPA" aicina valdību Covid-19 izplatības dēļ neuzlikt pārvietošanās papildu ierobežojumus. Savukārt, lai viesnīcas spētu noturēt darbiniekus un turpināt sniegt pakalpojumus, no valdības sagaidītu samazinātā pievienotā vērtību nodokļa (PVN) likmi. Viņa skaidroja, ka tas neprasa no valsts dot naudu, bet, samazinot uzņēmumiem šo maksājumu, tiem tiek dota iespēja šo naudas daļu novirzīt uz citām izdevumu pozīcijām, piemēram, algām.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Hotel Jūrmala SPA" pērn strādāja ar 5,882 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 13,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi saruka 2,8 reizes un bija 57 797 eiro. Kompānija "Hotel Jūrmala SPA" reģistrēta 2004.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 2840 eiro. Kompānijas 95% kapitāls pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Hotell Jurmala", bet 5% – Igaunijas uzņēmumam "M.B.S. Osauhing sabiedrība".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.