Menu
 

"Olainfarm" grupai deviņu mēnešu pārdošanas rezultātos īslaicīgs kritums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

2020.gada deviņos mēnešos "Olainfarm" grupai lielākais pārdošanas apjoms bijis Latvijā, sasniedzot 28 738 tūkstošus eiro, kas ir par 232 tūkstošiem eiro jeb 1% vairāk nekā tajā pašā periodā iepriekšējā gadā. Pēc uzņēmuma sniegtajiem datiem, Latvijas pārdošanas apjoms veido 32% no grupas kopējiem ieņēmumiem.

Šāgada pirmajos deviņos mēnešos "Olainfarm" ieņēmumi sasniedza 88 893 tūkstošus eiro, kas ir 10% samazinājums pret ieņēmumu līmeni pirms gada. Bruto peļņas rentabilitāte 2020. gadā ir 59,2 %, kas ir 1,9 procentu samazinājums salīdzinājumā ar 2019. gada deviņu mēnešu perioda rādītāju.

“Covid-19 pandēmija un tās radītie ierobežojumi ir nesuši dažādus izaicinājumus, taču mēs saprotam, kā tos pārvarēt, un esam apņēmības pilni sasniegt mūsu izaugsmes plānus, ko iezīmē uzņēmuma piecu gadu stratēģija. Kā ilgtermiņa ieguldījumu mēs esam izveidojuši meitas uzņēmumu Krievijā, kas sniedz vēl precīzāku ieskatu medicīniskajā nozarē un ļauj izpētīt tirgu, pielāgojot mūsu piedāvājumu atbilstoši un aktuāli klientu vajadzībām. Ar prieku varu teikt, ka jaunais biznesa modelis Krievijā ir ieviests un mūsu komanda darbojas ar pilnu jaudu,” izteikusies AS "Olainfarm" valdes locekle un izpilddirektore Elena Bušberga.

Grupas finanšu stāvokli uzņēmumā 2020. gada 3. ceturksnī raksturo kā stabilu. Sekmīga "Olainfarm" operacionālā darbība ļāvusi 2020. gada septembra beigās uzkrāt naudas līdzekļus 29 991 tūkstošu eiro vērtībā. “Šis ir nozīmīgs priekšnoteikums, lai mazinātu nenoteiktību pārdošanas tirgos, kā arī nodrošinātu izejvielu piegādi, saglabājot stabilu darbību. Uzkrātie naudas līdzekļi nodrošina iespēju turpināt finansēt ieguldījumus pamatlīdzekļos, kā arī veikt investīcijas pētniecībā –  klīniskajos pētījumos,” teikts uzņēmuma paziņojumā.

2020.gada deviņos mēnešos noslēdzās četru 1. fāzes klīnisko pētījumu (farmakokinētikas un biopieejamības) īstenošana, savukārt viena 1. fāzes klīniskā pētījuma īstenošana ir pārcelta uz 2021. gada 1. pusgadu, ņemot vērā Covid-19 pandēmiju un ievērojot Eiropas Zāļu aģentūras 2020. gada 20. martā izdotās vadlīnijas klīnisko pētījumu īstenošanai. 2020. gadā notiek četru 3. fāzes klīnisko pētījumu plānošana. Ievērojot ar Covid-19 pandēmiju saistītos ierobežojumus un riskus klīnisko pētījumu īstenošanā, 3. fāzes klīnisko pētījumu īstenošanu (klīnisko daļu) plānots uzsākt 2021. gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.