Menu
 

Binde: Covid-19 liek mainīt daudzus biznesa un uzvedības modeļus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Covid-19 pandēmija ir jauns katalizators, kas liek mainīt daudzus biznesa un uzvedības modeļus, trešdien Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) konferencē "DIGI->FIT 2020" sacīja mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) prezidents Juris Binde. 

LMT prezidents norādīja, ka kopš Covid-19 pandēmijas sākuma 47% uzņēmumu notiek biznesa modeļa maiņa, 35% uzņēmumi ir gatavi attālinātam darbam, 16% uzņēmumu ir izveidots e-veikals, bet 14% uzņēmumu ir sākuši piegādāt produkciju uz mājām.

Atsaucoties uz Stenfordas universitātes pētījumu, Binde informēja, ka attālinātā darba apstākļos 13% uzņēmumu ir pieaugusi darba produktivitāte. 

Tāpat Binde uzsvēra, ka šogad būtiski pieaugusi E-paraksta lietošana - pirmajā pusgadā E-paraksts izmantots tādā pašā apmērā kā 2019.gadā kopumā. 

"Tāpat mobilo sakaru datu pētījums parādījis, ka Covid-19 devis grūdienu reģionu attīstībai - ekonomiskā aktivitāte no lielajām pilsētām ir pārvirzījusies uz piepilsētām un lauku apvidiem," sacīja Binde. 

LMT prezidents skaidroja, ka Covid-19 izaicinājumus ļāvusi pārvarēt attīstītā datu pārraides infrastruktūra, vienlaikus norādot, ka jāturpina investēt tīklu attīstībā, lai neveidotos tāda situācija, kad pusei skolu nav pieejams jaudīgs interneta pieslēgums. 

"Tāpat ir jāveicina tehnoloģiju pieejamība. Domāju, ka digitālās prasmes un gatavība pārmaiņām ir diezgan labā līmenī, vismaz pietiekamā bāzes līmenī. Tomēr 72% sabiedrības uzskata, ka nepieciešams pilnveidot digitālās prasmes, tāpēc jādara viss iespējamais digitālās plaisas mazināšanai. Mums ir nepieciešami zinoši cilvēki," sacīja Binde. 

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.