Menu
 

"Latvijas dzelzceļa" staciju un pieturas punktu modernizācijas projekta iepirkumā saņemti septiņu pretendentu piedāvājumi

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) izsludinātajā iepirkumā par 48 pasažieru staciju un pieturas punktu projektēšanu un būvniecību ir saņemti septiņi piedāvājumi. Lai darbs pie apjomīgā projekta faktiskās īstenošanas varētu sākties jau šajā gadā, sāksies saņemto dokumentu atbilstības izvērtēšana, pavēstīja LDz Ārējās komunikācijas daļā.

5.janvārī tika atvērti saņemtie pieteikumi iepirkuma piecām daļām, kas saistītas ar pasažieru platformu modernizāciju un jaunu pieturas punktu būvniecību. Vairāki pretendenti iesnieguši piedāvājumus vairākās iepirkuma daļās. Tādējādi pasažieru infrastruktūras modernizācijai līnijās Rīga-Jelgava un Zemitāni-Skulte (Kalngale-Skulte) saņemti seši piedāvājumi katrā, pa pieciem piedāvājumiem saņemti platformu modernizācijai līnijās Rīga-Krustpils un Zemitāni-Skulte (Zemitāni-Vecāķi, netālu no tirdzniecības centra "Alfa"), savukārt platformu modernizācijai līnijā Rīga-Tukums II saņemti septiņi piedāvājumi. LDz Iepirkumu komisija sāks darbu pie piedāvājumu izvērtēšanas.

Projektā paredzēts līdz 2023.gada beigām pilnībā modernizēt pasažieru infrastruktūru elektrificētajās dzelzceļa līnijās Rīga-Tukums II, Rīga-Skulte, Rīga-Krustpils un Rīga-Jelgava. Projekta gaitā tiks izbūvēti arī jauni pieturas punkti pie Silikātu ielas un Slokas ielas (līnijā Torņakalns-Bolderāja), Dauderi (līnijā Zemitāni-Skulte) un netālu no tirdzniecības centra "Alfa" (līnijā Rīga-Cēsis).

Katrā stacijā un pieturas punktā tiks izbūvētas paaugstinātas platformas, modernas un funkcionālas nojumes, soliņi un velonovietnes, taktilās joslas un taktilās vadulas, apziņošanas un videonovērošanas sistēma, tiks izvietotas vienota standarta informatīvās norādes, kā arī pieejas platformām cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Lai iedzīvotājiem nodrošinātu ērtāku piekļūšanu dzelzceļa infrastruktūrai, atsevišķiem pieturas punktiem mainīsies to atrašanās vieta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.