Menu
 

"Olainfarm" aukstumstacijas un sadales infrastruktūras modernizācijā ieguldījis vairāk nekā 2,7 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto - "Olainfarm" Foto - "Olainfarm"

Zāļu ražotājs "Olainfarm" aukstumstacijas un sadales infrastruktūras modernizācijā ieguldījis vairāk nekā 2,7 miljonus eiro, pavēstīja kompānijā.

"Olainfarm" pārstāvji norādīja, ka uzņēmums šonedēļ atklāj pārbūvēto aukstumstaciju un tās inženiersistēmu, kas veicinās siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu. Aukstumstacijas un sadales infrastruktūras modernizācijā ieguldīti vairāk nekā 2,7 miljoni eiro, tostarp Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 700 000 eiro.

Kompānijā atzīmēja, ka aukstumstacijas un tās inženiersistēmu rekonstrukcija veikta 18 mēnešu laikā, projekta īstenošanu sākot 2019.gada otrajā ceturksnī. 

Projektā veikta ražošanas ceha, aukstumstacijas un ārējo aukstumtīklu rekonstrukcija energoefektivitātes paaugstināšanai un tehniskā stāvokļa uzlabošanai. 2020.gada nogalē veikta aukstumstacijas darbības testēšana un šobrīd aukstumstacija darbojas pilnā apmērā. Aukstumenerģija tiek izmantota ķīmisko produktu un aktīvo farmaceitisko vielu ražošanā - tehnoloģisko procesu nodrošināšanai.

Tāpat kompānijā minēja, ka janvārī "Olainfarm" izgāja kārtējo pēcuzraudzības auditu vides pārvaldības jomā, lai saņemtu vides pārvaldības sistēmas standarta "ISO 14001" sertifikātu. Tādējādi uzņēmums atbilstoši savai stratēģijai "Uz priekšu 2020-2025" veicina efektīvu energoresursu izmantošu un rūpējas par saimnieciskās darbības ietekmes uz vidi samazināšanu. Šī projekta realizācija nodrošina "Olainfarm" pienesumu zaļās ekonomikas un klimata neitralitātes programmām.

"Efektīva energoresursu pārvaldība un mūsdienu tehnoloģijas ir viens no veidiem kā paaugstināt uzņēmuma energoefektivitāti. Tas palīdz racionāli izmantot energoresursus ražošanas procesā, mazināt to patēriņu uz vienu saražotās produkcijas vienību, palielināt uzņēmuma konkurētspēju un samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas," pauda "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Jerūns Veitess.

Jau vēstīts, ka 2020.gada deviņos mēnešos "Olainfarm" koncerns strādāja ar 88,893 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,% mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna peļņa samazinājās 2,3 reizes un bija 9,58 miljoni eiro. 

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.