Menu
 

Vairāki Pierīgas jaunie uzņēmēji iekļuvuši starp biznesa ideju konkursa "Laukiem būt!" laureātiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Konkursā “Laukiem būt!”, ko jau devīto gadu organizē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC), šogad galvenās balvas ieguvušas biznesa idejas par cidoniju audzēšanu un pārstrādi, bērnu grāmatu veidošanu un daudzfunkcionāla rotaļu dīvāna radīšanu.

No kopumā 59 biznesa idejām, kas tika pieteiktas konkursam, finālā iekļuva 18 idejas lauksaimniecības un pārstrādes kategorijā, nelauksaimniecības (pakalpojumu) kategorijā, kā arī ražošanas kategorijā, informēja projekta vadītāja Baiba Gulbe. Attālinātajā finālā idejas vērtēja žūrija, kas nebija iepazinusies ar jauniešu iepriekš iesniegtajiem biznesa plāniem. Tādējādi atvēlētajās septiņās uzstāšanās minūtēs katram finālistam nācās sevi pierādīt un parādīt maksimāli labi.

Pakalpojumu kategorijā otro vietu ieguva Augusta Vilemsona projekts ““EcoCross” – videi draudzīgs motosports” no Ķekavas novada Daugmales pagastā, bet trešo vietu – Anita Hanzena un ģimenei draudzīgs ogu dārzs SIA “Salaspils mellenes” Salaspils novadā.

Divas biznesa idejas no Pierīgas novadiem labāko sešniekā iekļuvušas arī ražošanas kategorijā. Otrā vieta piešķirta Zanei Lindbergai par projektu “Mazais novadnieks” no Olaines novada Viršiem, bet ceturtā vieta – Kristai Alksnei un “Putlāču biokamīniem” no Baldones novada. Savukārt lauksaimniecības un pārstrādes kategorijā sestajā vietā ierindojusies Elīna Kalniņa un “Bio oga” no Ķekavas novada Daugmales pagasta.

Konkursa “Laukiem būt!” kopējais balvu fonds bija 20 000 eiro, par pirmo vietu katrā kategorijā piešķirti 2600 eiro, par otro – 1600 eiro, par trešo – 1200, par ceturto – 800, par piekto un sesto – 150 eiro.

Dalībniekus vērtēja Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Grasbergs, konkursa lieldrauga “Altum” korporatīvo attiecību vadītāja Vita Breidaka-Podračika, LLKC finanšu konsultants Dzintars Vaivods un Ekonomikas nodaļas vadītājas vietniece Linda Siliņa, kā arī uzņēmēji Arnis Burmistrs, Kārlis Ruks un Pauls Paškauskis. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.