Menu
 

Eiropas Lauku iedvesmas balvai nominēta siguldieša radīta lietotne "BeeKing"

  • Autors:  Sigulda.lv
Foto - beeking.eu Foto - beeking.eu

Siguldas uzņēmuma “BeeTech Services” radītā mobilā lietotne-biškopības asistents “BeeKing”, ko izmanto darbam dravā – pierakstu veikšanai, darbu plānošanai un uzskaitei, kļuvusi par pirmo Latvijas projektu, kas nominēts Eiropas Lauku tīkla rīkotajā konkursā “Lauku iedvesmas balva”.

Šogad konkursā saņemti 125 pieteikumi no 22 dažādām Eiropas Savienības dalībvalstīm, uz noslēguma balvu pasniegšanas ceremoniju virzot 20 projektus. Konkursa uzvarētājs tiks noskaidrots 25. martā, bet līdz tam norisinās arī sabiedrības balsojums. Balsošana norisināsies līdz 24. marta plkst. 24.00.

Lietotnes “BeeKing” mērķis ir apvienot biškopības praksi ar tehnoloģiju radītajām iespējām, padarot biškopja ikdienu mūsdienīgāku un ērtāku. Lietotnes jaunākā versija biškopim dod iespēju pierakstus veikt viedtālrunī ar roku un/vai balsi, vai mobilo tālruni pietuvinot stropiem piestiprinātiem speciāliem marķieriem.

Aizvadītajā sezonā ar Latvijā radīto risinājumu uzsākta citu valstu biškopjus iepazīstināšana, lai novērtētu tā atbilstību citu valstu speciālistu vajadzībām un definētu eksporta mērķa tirgus. Šobrīd lietotne “BeeKing” ir pieejama četrās valodās – latviešu, angļu, vācu un zviedru. Ārpus Latvijas aplikāciju ir izmēģinājuši vai jau lieto vairāk nekā 400 biškopju.

“BeeKing” ir ieguvis Eiropas Lauksaimniecības fonda Lauku attīstībai LEADER finansējumu. Pērn lietotnes uzlabošanai uzņēmums saņēmis arī Siguldas novada pašvaldības un SEB bankas grantu programmas “(ie)dvesma” atbalstu, ļaujot uzņēmumam veikt būtisku “Android” lietotnes funkcionalitātes uzlabošanu.

Eiropas Lauku iedvesmas balva ir Eiropas Lauku tīkla un dalībvalstu Lauku tīklu īstenoto projektu novērtējuma konkurss, kas tiek rīkots jau vairākus gadus, ikreiz izvēloties gada tēmu. 2021. gada Lauku iedvesmas balvu tēma ir “Mūsu lauku nākotne”. Konkursa mērķis ir palielināt lauku attīstības politikas redzamību un Eiropas Lauksaimniecības fonda Lauku attīstībai ieguldījumu lauku reģionu ilgtermiņa redzējumā, veicināt zināšanu apmaiņu un sadarbības tīklu veidošanu starp lauku attīstības ieinteresētajām pusēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.