Menu
 

Izsola apbūves gabalus uzņēmējdarbības parkā "Mežgarciems" Carnikavas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – facebook.com/Mezgarciems Foto – facebook.com/Mezgarciems

23.martā sākusies pretendentu pieteikšanās četru uzņēmējdarbības un inovāciju parka "Mežgarciems" apbūves gabalu izsolei Carnikavas novadā. Tur uzņēmējiem pieejama jauna infrastruktūra un komunikācijas 25 km attālumā no Rīgas. Projekts kopumā paredz radīt vairāk nekā 200 jaunas darbavietas un piesaistīt vismaz 10,5 miljonus eiro investīciju.

Kā informē izsoles organizatoru pārstāve Sandra Baltruka, šobrīd "Mežgarciemā" tiek izsolīti zemesgabali Muzeja ielā 1, 3, 5 un 7, to platība ir 4192–6250 m2 un sākumcena svārstās no 13 700 līdz 19 500 eiro. Izsolē iegādātos apbūves gabalus no pašvaldības var izpirkt piecu gadu laikā, un uzreiz pēc iegādes tur iespējams būvēt ražotnes, darbnīcas, noliktavas u.c. Saskaņā ar izsoles noteikumiem uzņēmējiem 30 mēnešu laikā īpašumā jāuzbūvē ražotne, jāpiesaista investīcijas ne mazāk kā 500 000 eiro apmērā, kā arī jāizveido vismaz 15 jaunas darbavietas.

SIA "Titāns" ir viens no uzņēmumiem, kas iegādājās industriālo platību "Mežgarciemā" iepriekš organizētā izsolē. Šī uzņēmuma līdzīpašnieks Sandris Sarkans savu izvēli būvēt ražotni "Mežgarciemā" pamato ar to, ka tas ir ļoti tuvu Rīgai, patīkamā vidē, ko ieskauj daba un kur darbinieki var ērti nokļūt ar vilcienu. “Lai arī pandēmija ieviesa korekcijas mūsu plānos, tuvāko mēnešu laikā tur atvērsim pirmo ražošanas cehu,” saka S.Sarkans. SIA "Titāns" ražo dažādu mēbeļu sagataves, kā arī detaļas mazā tipa lidmašīnām, un produkcija lielākoties tiek eksportēta uz Nīderlandi, Dāniju, Vāciju un Norvēģiju.

"Mežgarciemā" industriālās platības iegādājušies arī "SMW Group", "Sistēmu inovācijas" un "AAB Group", šie uzņēmumi tur plāno izgatavot vieglmetāla diskus, dažādu transportlīdzekļu detaļas un piederumus, fizioloģiski aktīvas vielas, ko iespējams izmantot uztura bagātinātāju ražošanā u.c. Detalizētāka informācijas par izsoli pieejama vietnē www.carnikava.lv. Uzņēmējdarbības un inovāciju parka "Mežgarciems" izbūve īstenota ar Eiropas reģionālās attīstības fonda atbalstu, tā kopējās izmaksas ir 6 063 791,06 eiro, vēsta S.Baltruka.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.