Menu
 

Bordāns cer uz Korporatīvās pārvaldības kodeksu kā stūrakmeni investīciju vides pilnveidošanai

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) cer, ka Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodekss kļūs par stūrakmeni, kas ļaus pilnveidot Latvijas investīciju vidi, piektdien Tieslietu ministrijas (TM), Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) un biržas "Nasdaq Riga" organizētās diskusijas "Investoru tiesības: iekopts dārzs vai mežonīgie džungļi" atklāšanā atzina Bordāns (JKP).

Viņš atzīmēja, ka cilvēki vēlas dzīvot Latvijā kā drošā un pārticīgā valstī, kurā valda viena taisnība viesiem, kurā tiek veidoti jauni uzņēmumi, dzīvo pārticīgas ģimenes un dzīves līmenis nepārtraukti aug. "Ar kopīgiem spēkiem mēs virzāmies uz šo mērķi, un kā būtiskus sasniegumus šajā nebūt ne vieglajā ceļā vēlos minēt Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksa izstrādi un Ekonomisko lietu tiesas izveidi," sacīja Bordāns.

Viņš norādīja, ka pagājušā gada nogalē apstiprinātais Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodekss ir kā labas uzvedības rokasgrāmata ikvienam uzņēmējam, kas vēlas savā ikdienas dzīvē ieviest godīgas, atbildīgas un caurspīdīgas pārvaldības principus.

"Izsaku cerību, ka Kodekss kļūst par stūrakmeni, kas ne tikai palīdzēs uzņēmējiem to ikdienas izaicinājumos, bet arī ļaus mums kopīgiem spēkiem pilnveidot Latvijas investīciju vidi un vairot tās pievilcīgumu mūsu pašu un mūsu sadarbības partneru acīs," sacīja tieslietu ministrs.

Vienlaikus otra "ļoti būtiskā uzvara lielajām pārmaiņām", pēc Bordāna teiktā, ir jaunā Ekonomisko lietu tiesa. "Ekonomisko lietu tiesa ir apliecinājums neatgriezeniskajam pārmaiņu kursam un ilgi gaidīts notikums starptautisko investoru rindās. Tā ir zaļā gaisma drošām investīcijām mūsu valstī, kas nozīmē jaunas darba vietas, cienīgas algas un visu Latvijas reģionu attīstību," klāstīja Bordāns.

Uzrunas noslēgumā ministrs aicināja ikvienu uzņēmēju savā ikdienas dzīvē vadīties pēc Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksā nostiprinātajiem labas pārvaldības principiem.

Jau vēstīts, ka TM izveidotā Korporatīvās pārvaldības konsultatīvā padome noslēgusi darbu pie Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksa, kurā ietvertie principi apkopo labāko starptautisko praksi uzņēmumu pārvaldībā un var tikt piemēroti jebkuram uzņēmumam, aģentūru LETA informēja TM Komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Lana Mauliņa.

Viņa sacīja, ka jaunajā kodeksā īpaša uzmanība ir pievērsta padomes lomai uzņēmumu stratēģijas izstrādē un ieviešanā, neatkarīgo padomes locekļu lomai, padomes sastāva dažādības aspektiem, iekšējai kontrolei un risku pārvaldībai, uzņēmuma iekšējās uzvedības kultūras un ētiskas uzvedības standartam, kā arī interešu konflikta vadībai.

Kodekss ir izstrādāts, ņemot vērā Latvijas normatīvajos aktos uzņēmumiem izvirzītās prasības, kā arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas ieteikumus uzņēmumu korporatīvajai pārvaldībai. Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodekss ir pieejams TM mājaslapā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.