Menu
 

Lauksaimnieki var pieteikties īstermiņa aizdevumam no vienotā platību maksājuma

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lauksaimnieki var pieteikties īstermiņa aizdevumam no vienotā platību maksājuma, informēja Lauku atbalsta dienestā (LAD).

Dienestā skaidroja, lai mazinātu Covid-19 krīzes negatīvo ietekmi, arī šogad lauksaimniekiem ir pieejams bezprocentu īstermiņa aizdevums, kas tiks dzēsts no vienotā platības maksājuma summas. Rudenī LAD ieturēs izmaksāto īstermiņa aizdevuma summu no lauksaimniekam aprēķinātās vienotā platības maksājuma avansa maksājuma summas vai aprēķinātā gala maksājuma.

Dienestā norādīja, ka īstermiņa aizdevumu piešķirs lauksaimniekiem kā "de minimis" atbalstu vai arī kā saskaņotu valsts atbalstu atbilstoši Eiropas Komisijas lēmumam, ja lauksaimniekam trijos pēdējos fiskālajos gados piešķirtā "de minimis" atbalsta kopējā summa ir sasniegusi 25 000 eiro. Īstermiņa aizdevuma likme ir 40 eiro par vienotajam platības maksājumam pieteikto hektāru. 

LAD aizdevumu nepiešķirs par tādu lauksaimniecībā izmantojamo zemes platību, kura ir deklarēta vienotā platības maksājuma saņemšanai ar kultūraugu un zemes izmantošanas kodu 710 un 720 (zālāju platību), ja lauksaimniekam uz šīm platībām 1.aprīlī Lauksaimniecības datu centrā nav reģistrēti lauksaimniecības dzīvnieki.

Pieteikties īstermiņa aizdevumam var LAD Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā līdz 2021.gada 1.septembrim.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.