Menu
 

"Olainfarm" valdes priekšsēdētāja amatu atstāj Jerūns Veitess

  • Autors:  LETA
Foto – LETA Foto – LETA

Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" padome saņēmusi uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Jerūna Veitesa iesniegumu par amata pienākumu pildīšanas pārtraukšanu no otrdienas, teikts "Olainfarm" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Veitess "Olainfarm" valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts 2019.gada novembra beigās. "Veitesa vadībā "Olainfarm" tika izstrādāta grupas stratēģija "Uz priekšu! 2020-2025", kas tiek veiksmīgi īstenota. Pateicoties mērķtiecīgam komandas sniegumam un pārliecinošai darbībai, nav mazinājusies "Olainfarm" noturība pret Covid-19 pandēmijas ietekmi un ārējiem apstākļiem. Tam apliecinājums ir "Olainfarm" grupas pirmā ceturkšņa finanšu rezultāti," paziņojumā biržai norāda "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš.

"Olainfarm" valdē darbu turpina valdes locekļi Elena Bušberga, Signe Baldere-Sildedze un Raimonds Terentjevs. Jau vēstīts, ka maija vidū darbu "Olainfarm" valdē atstāja valdes locekle Zane Kotāne.

Tāpat ziņots, ka pēdējos gadus notiek cīņa par kontroli "Olainfarm", tostarp Čehijas uzņēmums "Black Duck Invest" apgalvo, ka kļuvis par lielāko kompānijas akcionāru, taču policija izmeklē aizdomas, ka darījums patiesībā ir krāpšana, un lietā aizturējusi vismaz trīs personas. TV3 raidījuma "Nekā personīga" rīcībā esoši dokumenti liecinot, ka kopā ar šo čehu firmu pie akcijām plānojuši tikt arī "Olainfarm" padomes locekļi Haralds Velmers un Kārlis Krastiņš.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 122,157 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājusies 2,3 reizes un bija 9,478 miljoni eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.