Menu
 

Ādažu dome atbalstīs jauno uzņēmumu, kas slapjās filcēšanas tehnikā ražos apģērbus un aksesuārus

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - adazi.lv Ilustrācija - adazi.lv

Ādažu novada dome atbalstīs jauno uzņēmumu, kas slapjās filcēšanas tehnikā ražos apģērbus un aksesuārus, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Pašvaldība sesto reizi organizēja jauno uzņēmēju atbalsta konkursu. Tā mērķis ir veicināt jauno komersantu veidošanos Ādažu novadā, sekmējot jaunu darba vietu radīšanu, jaunu produktu un pakalpojumu piedāvājuma paplašināšanu.

Konkursā pirmo vietu ieguva projekts, kas paredz veidot jaunu zīmolu "Lanitium". Pašvaldība projekta īstenošanai piešķirs 2000 eiro.

Īstenojot šo projektu, plānots uzsākt uzņēmējdarbību un, izmantojot slapjās filcēšanas tehniku uz zīda jeb nuno tehniku, izgatavot bērnu un pieaugušo apģērbus, cimdus, cepures, šalles, rotas, čības, somas un dažādus citus aksesuārus.

Filcs mūsdienās vairs nav tikai materiāls, no kura gatavo ziemas apavus jeb "vaļenkus". Pateicoties nuno tehnikai, kurā apvieno dabīgos materiālus - zīda audumu, merino vilnu un dabīgās šķiedras, var izgatavot plānu, elastīgu un izturīgu materiālu, uzsver ieceres autori.

Topošā uzņēmēja ir uzsākusi un turpina tiešsaistes apmācības pie nuno filcēšanas meistares, apgūst dažādus izstrādājumu veidus, tehnikas, lai turpmāk ar individuāliem, rokām tapušiem izstrādājumiem varētu apgādāt savus klientus. 

Projekta ietvaros plānots iegādāties inventāru un izejmateriālus izstrādājumu ražošanas uzsākšanai, kā arī izstrādāt jaunu mājaslapu un veikt mārketinga aktivitātes produktu atpazīstamības veidošanai un pārdošanas apjomu palielināšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.