Menu
 

Dārzeņkopības kompānijas "Mārupes siltumnīcas" apgrozījums pērn pieauga par 2,9%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Dārzeņkopības kompānija SIA "Mārupes siltumnīcas" pērn strādāja ar 11,327 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,9% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 31,4% - līdz 2,378 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka "Mārupes siltumnīcas" 2020.gadā audzēja gurķus un tomātus 8,6 hektāru platībā, vidēji gadā nodarbinot 122 darbiniekus.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka pērn kompānija nodokļos samaksāja 752 026 eiro, tostarp darbaspēka nodokļos aprēķināti 675 769 eiro.

Vienlaikus pērn "Mārupes siltumnīcas" veica investīcijas 933 000 eiro apmērā ražošanas modernizācijā.

2021.gadā kompānijas vadība plāno maksimāli izmantot esošās ražošanas tehnoloģijas, kā arī pievērsīs uzmanību produkcijas audzēšanas tehnoloģiju pilnveidošanai un novākšanas un uzglabāšanas tehnoloģiju tālākai modernizācijai. Vienlaikus, kā atzīmē "Mārupes siltumnīcas" vadība, šī gada pirmajā pusgadā ir sākti vairāki modernizācijas projekti, kas 2020.gadā tika atlikti saistībā ar nenoteiktību materiālu piegādēs un realizācijas termiņos.

Jau ziņots, ka "Mārupes siltumnīcas" pagājušajā gadā strādāja ar 11,004 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 57% - līdz 1,809 miljoniem eiro.

"Mārupes siltumnīcas" reģistrētas 2008.gadā un nodarbojas ar dārzeņu audzēšanu segtajās platībās. "Mārupes siltumnīcas" pamatkapitāls ir 7,437 miljoni eiro, un tās vienīgā īpašniece ir SIA "Ezerkauliņi Agro".

Savukārt kompānijas patiesie labuma guvēji ir Kaspars Brunovskis, Kristīne Brunovska, Helmuts Balderis-Sildedzis un Anita Baldere-Sildedze.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.