Menu
 

Dombrovskis: Sabiedrībai ir jābūt informētai par valsts nodokļu politiku tuvākajiem gadiem

  • Autors:  LETA
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

“Sabiedrībai ir jābūt informētai par to, kāda būs valsts nodokļu politika tuvākajiem gadiem,” uzsvēra Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis trešdien komisijas sēdē, kurā deputāti lēma aicināt valdību noteikt konkrētu datumu, līdz kuram Finanšu ministrijai jāizstrādā Valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2021.-2025.gadam.

Kā pavēstīja Saeimas preses dienestā, komisija uz sēdi bija aicinājusi Finanšu ministrijas pārstāvjus, kuri informēja, ka saistībā ar vīrusa Covid-19 straujo izplatību un Latvijā noteiktajiem ierobežojumiem 2019.gadā uzsāktais darbs pie valsts nodokļu politikas pamatnostādņu izstrādes ar valdības ziņu tika pārtraukts. Tas darīts, ņemot vērā neskaidrības par potenciālo ietekmi uz ekonomisko izaugsmi un tautsaimniecību.

Klātesošie sprieda par jautājumiem, kas saistīti ar darbaspēka nodokļu sloga samazināšanu, kā arī nodokļu politiku transporta jomā, lai sasniegtu Eiropas zaļā kursa ietvaros izvirzītos mērķus.

“Nopietnas bažas rada tas, ka pagaidām nav paredzētas nekādas izmaiņas nodokļu politikā, lai sasniegtu Eiropas zaļā kursa ietvaros izvirzītos mērķus, par kuru izpildi Latvija ir uzņēmusies saistības,” pēc sēdes sacīja V.Dombrovskis.

Komisija turpinās rūpīgi sekot Nacionālajā attīstības plānā 2021.-2027.gadam iekļauto mērķu izpildei, uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.