Menu
 

Reirs: Nākamgad nebūs nepieciešama ne budžeta konsolidācija, ne nodokļu celšana

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Sagatavotais 2022.gada valsts budžeta projekts nodrošina finansiālu stabilitāti un nākamgad nebūs nepieciešama ne budžeta konsolidācija, ne nodokļu celšana, piektdien valdības sēdē sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Ministrs uzsvēra, ka tas ir sabalansēts budžets, kurš paredz līdzekļus gan iedzīvotāju labklājībai, gan valsts ekonomiskajai attīstībai, lai tuvinātu Latviju Ziemeļvalstu labklājības līmenim.

"Tas ir arī fiskāli atbildīgs budžets, kas ieliek pamatus nākotnes attīstībai un nepieļauj pārmērīgus tēriņus," sacīja Reirs.

Finanšu ministrs piebilda, ka valsts finanšu situācija patlaban ir stabila un 2022.gada budžets ļaus nodrošināt stabilitāti arī turpmāk.

Jau ziņots, ka četras koalīcijas partijas kopā ar Saeimas deputāta Ata Zakatistova vadīto "Stabilitātes" grupu ir politiski vienojušās par 2022.gada valsts budžetu. 

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atklāja, ka nākamgad gaidāms algu pieaugums veselības, izglītības un iekšlietu nozarēs. Attiecīgi atalgojums pieaugs mediķiem, skolotājiem un policistiem. Tāpat paredzēts zīmīgs zinātnes bāzes finansējuma pieaugums, savukārt veselības aprūpē varēs nozīmīgi paplašināt pakalpojumu pieejamību, tai skaitā onkoloģijā.

Vienlaikus koalīcija vienojusies par zīmīgu darbaspēka nodokļa sloga samazinājumu. Šis solis ir mērķēts uz iedzīvotājiem ar zemākām algām, proti, no 1.janvāra neapliekamais minimums tiks palielināts līdz 350 eiro, savukārt no 1.jūlija - līdz 500 eiro.

Paredzētas arī nozīmīgas investīcijas lielo uzņēmumu jeb lielo investīciju atbalstam. Ļoti nozīmīgas investīcijas gaidāmas reģionālajā attīstībā, tostarp ceļos un pašvaldību infrastruktūrā, atklāja premjers.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.