Menu
 

"Arco Real Estate": Kopš gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas augušas par 10,2%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Oktobrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,3%, bet 2021.gadā sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 10,2%, teikts nekustamā īpašuma kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus apskatā.

Oktobrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 890 eiro par kvadrātmetru. Cenas vidēji bija par 45% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Salīdzinot ar 2020.gada sākumu, šī gada oktobrī sērijveida dzīvokļu cenas bija augstākas par 9%. 

Tirgus apskatā teikts, ka visos lielākajos Rīgas mikrorajonos oktobrī turpinājās sērijveida dzīvokļu cenu palielināšanās, tomēr oktobrī cenu pieaugums vairs nebija tik izteikts kā iepriekšējos mēnešos. Atsevišķos mikrorajonos netika konstatētas jebkādas cenu svārstības.

Kopš 2021.gada sākuma visos lielākajos Rīgas mikrorajonos cenas dzīvokļiem ir pieaugušas, bet lielākais cenu palielinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Bolderājā - par 14%.

Oktobrī sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena vienistabas dzīvokļiem palielinājās par 0,3%, divistabu - par 0,4%, trīsistabu - par 0,5% un četristabu dzīvokļiem - par 0,1%.

Oktobrī visos lielākajos mikrorajonos, izņemot Zolitūdi un Iļģuciemu, dzīvokļu cenas pieauga. Lielākais cenu pieaugums tika novērots Juglā, Purvciemā un Vecmīlgrāvī, kur cenas mēneša laikā palielinājās par 0,7%. Citos mikrorajonos cenu izmaiņas bija mazākas.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas oktobrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās līdz 1029 eiro par kvadrātmetru. Viszemākā viena kvadrātmetra vidējā cena oktobrī bija Bolderājā - 662 eiro par kvadrātmetru, kas mēneša laikā arī pieauga.

Oktobrī visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 53 000 līdz 59 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 30 000 līdz 44 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 29 000 līdz 45 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.