Menu
 

"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības kāpums septembrī bijis lielāks nekā ES vidēji

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šogad septembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, palielinājies par 4%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" piektdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm.

Mazumtirdzniecības apmēra kāpums septembrī salīdzinājumā ar pagājušā gada devīto mēnesi pieaudzis 20 ES valstīs, par kurām pieejami dati. Kritums bijis Vācijā (-1,1%), Austrijā (-0,3%) un Spānijā (-0,1%). Tikmēr straujākais kāpums fiksēts Slovēnijā (+17,1%), Igaunijā (+16,8%), Maltā (+15%), Horvātijā (+14,2%) un Lietuvā (+11,3%).

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums septembrī gada griezumā palielinājies kopumā par 3,2%, bet eirozonas valstīs - par 2,5%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs septembrī ES samazinājies par 0,2%, bet eirozonā - par 0,3%.

Straujākais kritums šajā periodā reģistrēts Vācijā (-2,5%), Somijā (-1,9%) un Nīderlandē (-1,2%), bet lielākais pieaugums bijis Igaunijā (+7,1%), Slovākijā (+2,9%) un Luksemburgā (+2,3%). Latvijā mazumtirdzniecība palielinājusies par 0,5%, bet Lietuvā pieaugusi par 0,8%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Dāniju un Kipru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.