Menu
 

Pētījums: Jaunieši izvēlas lētākus un vecākus auto

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vismaz četrus gadus vecs, par 38 % lētāks auto nekā citos līzinga darījumos un visbiežāk “Volkswagen” –šādus jaunus vai mazlietotus auto visbiežāk līzingā iegādājas līzinga ņēmēji vecumā līdz 30 gadiem, liecina “Citadele Leasing” no jauna izsniegto auto līzingu statistika šī gada pirmajos desmit mēnešos. Katrs desmitais auto līzinga ņēmējs ir vecumā līdz 30 gadiem, 18 % no tiem ir jaunāki par 25 gadiem.

Auto līzinga ņēmējiem vecumā līdz 30 gadiem vidējā finansējuma summa ir par 38 % mazāka nekā pārējiem auto līzinga darījumiem un ir ap 17 tūkstošiem eiro, pirmo iemaksu visi līzinga ņēmēji veic līdzvērtīgā apmērā – ap 18 %.  Jaunu cilvēku pirkto auto vidējais vecums ir vismaz četri gadi, savukārt citi līzinga ņēmēji izvēlas galvenokārt 2-3 gadus vecus auto.

Cilvēki vecumā līdz 30 gadiem visbiežāk izvēlas iegādāties “Volkswagen” automašīnas – tā ir jauniešu izvēle numur viens gan jaunu, gan mazlietotu auto iegādē. Jaunu auto segmentā “Volkswagen” automašīnām seko “Škoda” un “Toyota”, savukārt mazlietotu – “BMW” un “Audi”.

“Savs mājoklis un savs auto ir sapnis un mērķis lielai daļai jaunu cilvēku, un visbiežāk tā īstenošanai tiek izmantots aizdevums. Arī jauni cilvēki var saņem auto līzingu, gadu skaits nav būtisks, jo stabili un pietiekami ienākumi, kā arī pietiekama pirmā iemaksa ir galvenie kritēriji auto līzinga saņemšanai. Lielākā daļa jauniešu 20 – 22 gadu vecumā vēl nav profesionāli nostabilizējušies, tāpēc reti iegādājas auto līzingā, savukārt pēc 25 gadiem auto līzinga ņēmēju skaits jau stabili aug. Jauniešu pieprasītā finansējuma summa vidēji ir mazāka, savukārt pirmās iemaksas apmērs neatšķiras, tas nozīmē, ka jaunie cilvēki izvēlas iegādāties lētākas, kā arī vecākas automašīnas,” pētījuma datus komentējis “Citadele Leasing” vadītājs Latvijā Pēteris Plaudis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.