Menu
 

SKDS: Par labāko uzkrājumu uzglabāšanas veidu gandrīz puse iedzīvotāju atzīst nekustamā īpašuma iegādi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Par labāko uzkrājumu uzglabāšanas veidu gandrīz puse jeb 47% iedzīvotāju atzīst nekustamā īpašuma iegādi, liecina SKDS veiktā aptauja.

Salīdzinājumā ar 2018.gadu šādi domājošo iedzīvotāju skaits ir samazinājies par vienu procentpunktu.

Kā otru labāko uzkrājumu uzglabāšanas veidu aptaujātie iedzīvotāji atzīst skaidras naudas glabāšanu eiro valūtā, ko norādījuši 36% aptaujāto. Salīdzinājumā ar 2018.gadu šādas atbildes sniedzēju īpatsvars arī samazinājies par vienu procentpunktu.

Savukārt kā trešo labāko uzkrājumu uzglabāšanas veidu 19% aptaujāto atzinuši ieguldījumus dārgmetālos un dārglietās. 2018.gadā šo ieguldījuma veidu par piemērotāko atzina 21% aptaujāto.

Tikai pēc tam seko noguldījums kādā no Latvijas bankām, ko par piemērotāko uzkrājumu uzglabāšanas veidu atzinuši 19% aptaujāto. Noguldījumu kādā ārvalstu bankā par piemērotāko uzkrājumu uzglabāšanas veidu atzīst 12% aptaujāto.

Tāpat par piemērotiem uzkrājumu vai ietaupījumu uzglabāšanas veidiem aptaujātie atzīst ieguldījumu biznesā - 12%, pa 7% aptaujāto izvēlētos ieguldījumu mākslas priekšmetos, skaidras naudas uzglabāšanu ārvalstu valūtās un vērtspapīru iegādi.

Vēl 9% aptaujāto izvēlētos uzkrājošo apdrošināšanu, bet 5% - kādu citu uzkrājumu uzglabāšanas veidu.

Aptauju SKDS veica šī gada augustā, aptaujājot aptuveni 1000 respondentu visā Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.