Menu
 

Finanšu ministrija lūgs valdību palielināt līdzekļus neparedzētiem gadījumiem vēl par 150 miljoniem eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Finanšu ministrija (FM) piedāvās valdībai palielināt budžeta programmai "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" pieejamos finanšu resursus vēl par 150 miljoniem eiro, liecina FM valdībā iesniegtais Ministru kabineta rīkojuma projekts.

Sākotnēji likumā "Par valsts budžetu 2021.gadam" valsts budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" bija paredzēti līdzekļi 26 729 748 eiro apmērā. Tomēr 2021.gada valsts budžeta projekta sagatavošanas procesā nebija skaidrs par 2021.gadā papildus nepieciešamā finansējuma apmēru Covid-19 seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem.

Lai nodrošinātu finansējumu Covid-19 seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem, līdzekļi neparedzētiem gadījumiem šogad kopumā jau ir palielināti līdz 1,9 miljardu eiro apmēram.

Bez tam, ar Ministru kabineta rīkojumiem apropriācija budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" līdz 2021.gada 13.decembrim ir palielināta apropriācijas pārdales rezultātā no ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžetiem vēl par 51 717 365 eiro.

Līdz ar to, ņemot vērā visus atbalstītos apropriācijas palielinājumus, līdzekļu apjoms neparedzētiem gadījumiem kopumā sasniedzis 1 978 447 113 eiro.

Ņemot vērā līdz 13.decembrim no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pārdalīto finansējumu, pieejamais līdzekļu atlikums vēl ir 69 132 831 eiro.

Savukārt, ņemot vērā arī ar Ministru kabineta rīkojumiem akceptētās pārdales, izveidojas līdzekļu deficīts 73 724 967 eiro apmērā.

Bez tam FM ir saņemti jauni pieprasījumi no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kas atrodas dažādās saskaņošanas stadijās, kā arī ir sagaidāmi papildu pieprasījumi no nozaru ministrijām saskaņā ar līdz šim pieņemtajiem Ministru kabineta konceptuālajiem lēmumiem saistībā ar izstrādātiem atbalsta pasākumiem Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un noteikto aizliegumu un ierobežojumu radīto zaudējumu kompensējošiem pasākumiem, kā arī šā gada pēdējās Ministru kabineta sēdēs atbalstītajiem pieprasījumiem.

Lai atbilstoši situācijai vēl līdz gada beigām varētu nekavējoties nodrošināt nepieciešamo finansējumu noteikto aizliegumu un ierobežojumu radīto zaudējumu kompensējošiem pasākumiem un operatīvi reaģēt un piešķirt nepieciešamo finansējumu, FM ir sagatavojusi Ministru kabineta rīkojuma projektu, paredzot palielināt apropriāciju budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" līdz 150 miljoniem eiro. Minētais finansējums tiks piešķirts atbilstoši faktiskajai nepieciešamībai.

Piešķirot vēl 150 miljonus eiro, kopumā budžetā līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem šogad būs atvēlēti 2,128 miljardi eiro. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.