Menu
 

"AB City" tiešā un netiešā kontrolē ieguvusi 96,1% no "Olainfarm" akcijām

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

"Repharm" grupas mātesuzņēmuma AS "AB City" tiešā un netiešā kontrolē pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma ir 96,1% zāļu ražotājas AS "Olainfarm" akciju, teikts "AB City" precizētajā paziņojumā biržai "Nasdaq Riga". Iepriekš 13.decembrī paziņojumā biržai "AB City" informēja, ka tiešā un netiešā kontrolē iegūti 96,12% akciju. 

"AB City" tiešajā kontrolē ir "AB City" piederošas 3 752 305 "Olainfarm" akcijas jeb 26,62% no balsstiesīgo akciju kopskaita. 13.decembra paziņojumā bija norādīts, ka tiešajā kontrolē ir 26,64% akciju. Savukārt uz netiešas līdzdalības pamata iegūtas no "Olainfarm" akcijām izrietošās balsstiesības, kas veido 69,48% no "Olainfarm" balsstiesīgo akciju kopskaita.

Jau ziņots, saskaņā ar 14.oktobrī "Olainfarm" akcionāru sapulces lēmumu "Olainfarm" akcijas tiek izslēgtas no regulētā tirgus, un uzņēmuma akciju tirdzniecība "Nasdaq Riga" biržā vairs nenotiks. "AB City" izteiktais "Olainfarm" akciju atpirkšanas obligātais piedāvājums noslēdzās 7.decembrī. Pamatojoties uz Finanšu instrumentu tirgus likumu, vienas akcijas cena bija noteikta 9,26 eiro.

Līdz ar "Olainfarm" iziešanu no biržas uzņēmuma akcijas vairs nevarēs pirkt vai pārdot biržā par aktuālo biržas cenu. Ja akcionārs turpmāk vēlēsies pārdot sev piederošās "Olainfarm" akcijas, pircējs būs jāmeklē paša spēkiem un par akciju cenu jāvienojas individuāli. Pēc kompānijas pārstāvju iepriekš minētā, biržas "Nasdaq Riga" valde lēmumu par "Olainfarm" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus varētu pieņemt orientējoši līdz 2022.gada 20.janvārim.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 122,157 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājās 2,3 reizes un bija 9,478 miljoni eiro. "Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.