Menu
 

"Pierīgas partnerība" definējusi darbības virzienus turpmākajiem pieciem gadiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Ar Aktīvā iedzīvotāju fonda (AIF) atbalstu biedrība "Pierīgas partnerība", kas apvieno Mārupes un Olaines novada pašvaldības, vietējās organizācijas, uzņēmējus un aktīvos iedzīvotājus, ir izstrādājusi organizācijas stratēģiju, kurā ir definēti darbības virzieni turpmākajiem pieciem gadiem: veicināt pilsonisko līdzdalību (mērķgrupas: kopienas, to līderi, teritorijā esošās biedrības), veicināt viedo uzņēmējdarbību (mērķgrupas: sociālie uzņēmēji, koprades telpas "Dzīvoklis" rezidenti, ilgtspējīgie uzņēmumi), stiprināt biedrības kapacitāti (mērķgrupa: biedrības biedri), informē "Pierīgas partnerības" valdes locekle Jolanta Ivanova.

"Organizācijai šis ir būtisks solis savā attīstībā, jo ir izvērtēts iepriekšējais periods un kopīgi ar biedriem, sadarbības partneriem ir definēti turpmākie soļi. "Pierīgas partnerības" darbības teritorijas attīstība ir saistīta ar Rīgas tuvumu, tādēļ izstrādes procesā bija svarīgi novērtēt esošo situāciju un, balstoties uz aktuālajām tendencēm, pielāgoties tām. Lai noturētu savu kursu - attīstīt teritoriju ar aktīvu sabiedrības iesaistīšanos -, biedrībai bija jāizvērtē labākie attīstības scenāriji un jāizvēlas tas, kas ļautu mērķi sasniegt efektīvāk. "Pierīgas partnerība" ir "aģents", kas aktivizē vietējās kopienas, saliedē tās, kā arī sekmē vietējo uzņēmējdarbību, inovāciju ieviešanu teritorijā. Biedrība ir platforma, kurā vietējie līderi var satikties," stāsta J.Ivanova.

Papildus biedrība ir atjaunojusi komunikācijas stratēģiju un turpmāk komunicēs ar sabiedrību mūsdienīgā veidā. Arī turpmāk biedrība darbosies ar saukli "Vieta, kur augt tavām idejām!", kuru atbilstību biedrības darbībai apliecinās arī turpmākie tās īstenotie projekti un ieceres, norāda biedrības pārstāve.

"Reizēm ir grūti kāpt ārā no tik ērtajām ikdienas čībām un tās nomainīt uz augstpapēžu kurpēm, bet, lai sasniegtu virsotnes ir jāspēj mobilizēties, izkāpt no ierastās komforta zonas un darboties citādi! Jo reizēm ir svarīgi iet tālāk, sekot līdzi tendencēm un nepalikt uz vietas! Tas ir īstais ceļš uz attīstību! Un šo ceļu "Pierīgas partnerībai" veidot palīdz finansējums, kas piesaistīts no AIF," sajūtās par projekta ieviešanu dalās J.Ivanova.

Biedrība "Pierīgas partnerība" ir atvērta ikvienam un vēlas apvienot Mārupes un Olaines novada aktīvos iedzīvotājus, nevalstisko organizāciju pārstāvjus un ilgtermiņā domājošus uzņēmējus, tādēļ visiem interesentiem ir iespēja iesaistīties novadu attīstības jautājumu risināšanā. Biedrība aicina ikvienu interesentu pievienoties kopienai un realizēt lielus mērķus kopā.

Aktīvo iedzīvotāju fonds ir Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumentu programma, kas Latvijā tiek īstenota no 2020. līdz 2024.gadam ar mērķi stiprināt pilsonisko sabiedrību un iedzīvotāju līdzdalību un vairot mazaizsargāto iedzīvotāju grupu spējas, atzīmē biedrības pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.