Menu
 

Sankcijām pakļautā sanatorija "Belorusija" Jūrmalā turpina pieņemt rezervācijas

  • Autors:  LETA
Foto - belorusija.lv Foto - belorusija.lv

Baltkrievijas valsts struktūrai piederošā sanatorija "Belorusija" Jūrmalā turpina pieņemt rezervācijas, apejot sankcijas, vēsta reģionālās televīzijas kanāls "ReTV".

Sankcijām pakļauta arī Krievijas valsts struktūrai piederošā sanatorija "Jantarnij Bereg" jeb "Dzintarkrasts", kura patlaban esot it kā slēgta rekonstrukcijai.

Kā vēstīja "ReTV", sankcijas sanatorijām liedz apkalpot klientus, tomēr tām ir atļauts uzņēmuma iesaldētos līdzekļus izmantot ēkas komunālo pakalpojumu segšanai un algu izmaksāšanai darbiniekiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Naudas atmazgāšanas novēršanas un sankciju departamenta direktors Kristaps Markovskis norāda, ka pēc būtības sanatorijas savu saimniecisko darbību nevar turpināt, un FKTK sola gadījumu kopā ar banku izmeklēt un vērsties Valsts drošības dienestā. 

Arī Tieslietu ministrija (TM) sola iespējamo pārkāpumu sanatorijas darbības gadījumā izvērtēt.

LETA jau ziņoja, ka sanatorija "Belorusija" pieder Baltkrievijai Prezidenta lietu pārvaldes personā un līdz ar to faktiskais kontrolētājs ir sankcionētais prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Savukārt sanatorija "Jantarnij bereg" ir Krievijas Prezidenta lietu pārvaldes "Atveseļošanas kompleksa "BOR"" filiāle, tātad kontrolētājs ir prezidents Vladimirs Putins.

Abas sanatorijas iekļautas arī Uzņēmumu reģistra ar sankcijām saistīto juridisko personu sarakstā.

Tāpat ziņots, ka 6.aprīlī tiesām nosūtīta informācija par Baltkrievijas un Krievijas valsts struktūrām piederošām sanatorijām "Belorusija" un "Jantarnij bereg" Jūrmalā, lai iesaldētu to finanšu aktīvus.

FKTK mājaslapā ir izveidota sadaļa "www.fktk.lv/klientu-aizsardziba/finansu-noziegumu-noversana/sankcijas-pret-krieviju-un-baltkrieviju/", kas sniedz aktuālo informāciju par Krievijai un Baltkrievijai piemērotajām ES un OFAC sankcijām, to piemērošanu, kā arī atbildes uz FKTK saņemtajiem jautājumiem par sankciju piemērošanu. Informācija tiek regulāri papildināta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.