Menu
 

Aptauja: tuvākā gada laikā iegadāties auto plāno gandrīz trešdaļa iedzīvotāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tuvāko 12 mēnešu laikā pilnīgi jaunu automašīnu plāno iegādāties 5% iedzīvotāju, bet gandrīz jaunu (1-3 gadus vecu) - 4%. Visvairāk to, kuriem ir plāni par auto iegādi, grasās pirkt auto, kas ir vecāks par pieciem gadiem (14% aptaujāto), savukārt vēl 7% meklēs 3-5 gadus vecu automašīnu, secināts “SEB bankas” veiktajā aptaujā.

Plānojot auto iegādi, vairāk nekā trešā daļa aptaujāto (35%) meklēs spēkratu ar dīzeļdegvielas dzinēju. Otrajā vietā ierindojās auto ar benzīna dzinēju (22%), bet trešajā – hibrīdi (19%). Mazāk pieprasīti ir elektroauto (8%) un auto ar gāzes iekārtu (4%). Savukārt 12% respondentu atzīmē, ka viņiem vispār nav svarīgi, kādu degvielu izmantot.

Vērtējot SEB līzinga rezultātus pirmajā ceturksnī, nedaudz samazinājies privātpersonu pieprasījums pēc jauniem auto, kā dēļ kopumā piešķirtā finansējuma apjoms ir nedaudz zemāks nekā pirms gada. Toties gan darījumu skaits, gan apjoms mazlietoto auto segmentā šogad ir augstāks nekā pērn. Ap 62% no finansētiem mazlietotiem auto ir vecumā līdz 3 gadiem, vēl 26% – vecumā no 4 līdz 6 gadiem. Vidējā darījuma summa mazlietoto auto segmentā ir ap 14 tūkstošiem eiro.

Populārākie auto modeļi mazlietoto auto segmentā saskaņā ar SEB līzinga datiem ir “Volkswagen Passat”, “Nissan Qashqai”, “Škoda Occtavia”, “Volkswagen Golf” un “Toyota Corolla”. Jauno auto segmentā vidējā darījuma summa ir ap 20 tūkstošiem eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.