Menu
 

Siguldas vides apsaimniekošanas uzņēmums "Jumis" iegūst siltumnīcefektu izraisošo gāzu verifikācijas apliecinājumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - jumis.lv Foto - jumis.lv

Vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupas "Eco Baltia" vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA "Jumis" ieguvis verifikācijas apliecinājumu atbilstoši ISO 14064-1:2018 standarta prasībām, kas apliecina, ka uzņēmums uzrauga un monitorē radīto, kā arī novērsto siltumnīcefekta gāzu apjomu, organizācijas procesu uzraudzībai un emisiju samazināšanai, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Mūsu zemeslodei ir savas rezerves, kuras mēs ikdienā patērējam, kurš no mums mazāk vai vairāk. Lai samazinātu savu ietekmi uz apkārtējo vidi un veicinātu tās ilgtspēju, mums ir jāsargā zemes resursi. 2021.gadā arī mūsu uzņēmums izvirzīja vairākus uzdevumus, lai tiektos uz efektīvāku planētas zemes resursu izmantošanu un atstātu pēc iespējas mazāku ekoloģiskās pēdas nospiedumu savas tiešās darbības veikšanā. Arī uzņēmuma nākotnes mērķi ir virzīti, lai monitorētu darbības procesus, kuru rezultātā iespējams mazināt negatīvu slodzi videi," norāda vides apsaimniekošanas uzņēmuma "Jumis" direktore Kristīne Lūse.

Verifikācijas mērķis ir gūt neitrālas institūcijas apliecinājumu, ka uzņēmumā ir korekti izstrādāta un ieviesta procedūra, kā arī tās atsekošanas sistēma siltumnīcefekta gāzu emisiju uzraudzībai un samazināšanai vai pat likvidēšanai atbilstoši ISO 14064-1:2018 standartam.

Lai "Jumis" 2021.gadā spētu izvērtēt uzņēmuma radīto un novērsto CO2 (oglekļa dioksīda ekvivalenta tonnas tCO2 ekv.), tika uzskaitīti visi lielumi, kas ietekmē siltumnīcefektu gāzu emisijas apjomu. Uzņēmuma darbības rezultātā radītās CO2 emisijas iekļauj patērētos energoresursus un uzņēmuma radīto, poligonā apglabāto atkritumu apjomu, taču novērstās CO2 emisijas - atkritumu materiāliem, kas netika apglabāti poligonā, bet tiem tika nodrošināta pārstrāde. To sastāvā ir tādi materiāli kā elektroniskās iekārtas, vieglais iepakojums (papīra un kartona, plastmasas un metāla iepakojums), tekstils, stikls, riepas u.c., skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumā ik mēnesi tiek aprēķinātas arī radīto CO2 emisiju attiecība pret novērsto, lai izvirzītu attīstības mērķus, nesamazinot šo attiecību. Uzņēmuma kopējais radītais siltumnīcefektu izraisošais gāzu apjoms 2021.gadā bija 247,48 tonnas CO2e, taču novērstais apjoms - 1132,89 tonnas.

"Jumis" ir vides apsaimniekošanas uzņēmums, kas nozarē strādā jau kopš 1947.gada un piedāvā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, būvgružu un lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanu, šķiroto atkritumu apsaimniekošanu, kā arī dažādus sezonālos pakalpojumus, piemēram, sniega izvešanu un sāls-smilts maisījumu ziemā, lapu izvešanu rudenī un palīdzību apkārtnes sakopšanas talkās pavasaros, vēsta uzņēmumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.